ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Καραμανλής: Έρχονται κίνητρα για «πράσινα»ΙΧ

Κ.Καραμανλής: Έρχονται κίνητρα για «πράσινα»ΙΧ

Παρά το γεγονός πως το θέμα της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ξεθωριάζει και κάποια κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για κίνητρα για απόκτηση ηλεκτροκίνητων οχημάτων έρχεται ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και αναζωπυρώνει τις φήμες για παροχή κινήτρων.

Πάντως ο Υπουργός επισήμανε ότι τα όποια κίνητρα για την αγορά νέων αυτοκινήτων δοθούν θα πρέπει να έχουν συμφωνηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και επανέλαβε για ακόμη μία φορά πως θα διευκολύνει την εισαγωγή φθηνών ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα ο κ. Καραμανλής ανέφερε σχετικά με την ηλικία του στόλου των οχημάτων που κυκλοφορούν στη χώρα μας ότι:

«Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο και η ανάγκη για την αντιμετώπισή του επιτακτική. Σκεφτείτε ότι την ώρα που σημαντικό μέρος της παγκόσμιας ρύπανσης οφείλεται στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, στην Ελλάδα ο μέσος όρος ηλικίας των Ι.Χ, είναι σχεδόν διπλάσιος από τον ευρωπαϊκό. Αυτό πρέπει να αλλάξει.

Σχεδιάζουμε να δώσουμε κίνητρα για την αντικατάσταση των αυτοκινήτων με οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, όπως επιτάσσει και η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να διευκολύνουμε την εισαγωγή φθηνών ποιοτικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, αντίθετα με ό,τι εντελώς παράλογα έπραξε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να δούμε σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών πώς μπορεί να κινητροδοτηθεί και η αγορά νέων αυτοκινήτων. Να στηρίξουμε την ηλεκτροκίνηση. Τα Ι.Χ. μας πρέπει να ανανεωθούν και να εκπέμπουν λιγότερους ρύπους.»

Όσον αφορά στα λεωφορεία των αστικών συγκοινωνιών ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι: «Δυστυχώς η υποτίθεται φιλολαϊκή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε εγκαταλείψει τις αστικές συγκοινωνίες. Δεν κατάφερε να κάνει ούτε έναν διαγωνισμό για την προμήθεια νέων λεωφορείων, αφού τον είχε προκηρύξει τόσο στρεβλά, ώστε τον ακύρωσε η αρμόδια ανεξάρτητη διοικητική Αρχή.

Εμείς ήδη προετοιμάζουμε μεθοδικά και ασφαλώς σύμφωνα με την ελληνική και την ευρωπαϊκή νομοθεσία, τη διαδικασία προμήθειας νέων ηλεκτροκίνητων και φιλικών προς το περιβάλλον λεωφορείων που θα λύσουν οριστικά το πρόβλημα.»

Ανάστατη η αγορά

Οι ανακοινώσεις περί επαναφοράς του μέτρου της απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων έχει κυριολεκτικά αναστατώσει την ελληνική αγορά καινούριων αυτοκινήτων καθώς οι υποψήφιοι πελάτες έχουν παγώσει τις όποιες παραγγελίες ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν καθώς αναμένουν να ωφεληθούν από μια πιθανή απόσυρση ΙΧ.

Από την άλλη μεριά οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων επίσης έχουν παγώσει καθώς οι καταναλωτές περιμένουν να μειωθούν οι τελωνειακοί δασμοί και να αλλάξει το καθεστώς στα τελωνεία ώστε να αποκτήσουν ένα σχετικά νέο μεταχειρισμένο σε χαμηλότερες τιμές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν δεν ληφθούν άμεσα οι όποιες αποφάσεις απλά οι καταναλωτές θα επισκέπτονται τις εκθέσεις καινούριων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων χωρίς όμως να προχωρούν στην απόκτηση κάποιου οχήματος καθώς περιμένουν να μειωθούν οι τιμές τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.