ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αυτά είναι τα δέκα ακριβότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα

Αυτά είναι τα  δέκα ακριβότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα

Μία λίστα με τα ακριβότερα αυτοκίνητα του πλανήτη έχει πάντοτε ξεχωριστό ενδιαφέρον για κάθε πραγματικό φίλο των 4 τροχών. Όλα τα οχήματα έχουν κοινό παρονομαστή την εντυπωσιακή εμφάνιση, τις κορυφαίες επιδόσεις και ασφαλώς την τεράστια αξία. Κάποια μάλιστα κοστίζουν όσο το ΑΕΠ μίας μικρής χώρας.

Ακολουθεί το Top-10 των πιο ακριβών αυτοκινήτων παραγωγής και όχι, δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτά μουσειακά κομμάτια. Είναι όλα ενεργά και διόλου απίθανο κάποια στιγμή να τα πετύχεις και στο δρόμο.

10. Aston Martin Valkyrie

Τιμή: €2.400.000

Το ολοκαίνουριο μοντέλο της Aston Martin δημιουργήθηκε έπειτα από τη συνεργασία της με τις Red Bull Advanced Technologies και AF Racing. Το hypercar του βρετανικού brand είναι εξοπλισμένο με ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα της Cosworth που παράγει 1.160 άλογα και ροπή στα 900 Nm. Έχουν κατασκευαστεί μόλις 150 μοντέλα, τα οποία ήδη έχουν προπωληθεί, με τους ιδιοκτήτες τους να τα αναμένουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020.

9. Ferrari Sergio Pininfarina

Τιμή: €3.000.000

Η Ferrari θέλησε να τιμήσει τον σπουδαίο σχεδιαστή της Sergio Pininfarina, που έφυγε από τη ζωή το 2012, με ένα μοντέλο που θα έφερε το όνομά του. Έφτιαξε έτσι το εντυπωσιακό μοντέλο σε μόλις 6 αντίτυπα, βασισμένο στο Dino των δεκαετιών του ’60 και του ’70.

8. Bugatti Chiron Sport

Τιμή: 2.500.000

Το πρώτο αυτοκίνητο της ιστορίας που έσπασε το φράγμα των 490 χλμ/ώρα δεν θα μπορούσε να μην βρίσκεται και σε μία τέτοια λίστα. Εκτός όμως από τις κορυφαίες επιδόσεις της, η Bugatti Chiron Sport γοητεύει με το μοναδικό σχεδιασμό αλλά και την απαράμιλλη γοητεία του εσωτερικού της.

7. W Lykan Hypersport

Τιμή: €2.500.000

Έκανε την επίσημη πρεμιέρα του στο περσινό Σαλόνι Αυτοκίνητου της Γενεύης και σόκαρε τους πάντες. Αποτελεί το πρώτο δημιούργημα της W SAL Motors, μίας σχετικά νέας εταιρείας από τη Μέση Ανατολή. Το Lykan Hypersport έχει ιπποδύναμη 750 αλόγων και 1.000 Nm ροπής, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 395 χλμ/ώρα. Η W Motors κατασκεύασε μόλις 7 αντίτυπα, αλλά η μεγάλη ζήτηση -κυρίως από Άραβες κροίσους- ίσως την κάνει να αναθεωρήσει.

6. McLaren P1 LM

Τιμή: €3.000.000

Δεν μιλάμε απλά για ένα υπερ-αυτοκίνητο αλλά για το μοντέλο που κατείχε μέχρι το πρόσφατο παρελθόν το ρεκόρ ταχύτητας στην πίστα του Nurburgring. Η Η P1 LM ουσιαστικά είναι η έκδοση δρόμου της P1 GTR. Τα ελάχιστα αντίτυπα αυτής που κυκλοφορούν, ανήκουν ασφαλώς σε συλλέκτες.

5. Lamborghini Veneno Roadster

Τιμή: €4.000.000

Το άκρως εντυπωσιακό supercar της Lamborghini δημιουργήθηκε σε μόλις 5 αντίτυπα, πίσω στο 2014. Ο σχεδιασμός της βασίστηκε πάνω στην Aventador, ενώ είναι εξοπλισμένη με έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα 6.5 λίτρων που αποδίδει 750 ίππους. Βασικό της γνώρισμα, η απουσία οροφής.

4. Koenigsegg CCXR Trevita

Τιμή: €4.800.000

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να κάνει κάποιος επίδειξη πλούτου. Ένας από αυτούς είναι να φιλοξενήσει στο γκαράζ του μία -από τις δύο συνολικά που κατασκευάστηκαν- Koenigsegg CCXR Trevita. Η σουηδική εταιρεία έφτιαξε ένα mid-engine sports car, με τελική ταχύτητα τα 410 χλμ/ώρα. Αξίζει να αναφερθεί πως για ένα διάστημα, μία τέτοια οδηγούσε ο κορυφαίος πυγμάχος Floyd Mayweather.

3. Mercedes-Maybach Exelero

Τιμή: €8.000.000

Μία λιμουζίνα με τη μορφή ενός διθέσιου coupé και τις επιδόσεις ενός κορυφαίου supercar. Για τη δημιουργία της Maybach Exelero, η Mercedes συνεργάστηκε με αρκετές ακόμη εταιρείες και το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που παραπέμπει στο Batmobile, είναι αρκετά δημοφιλές και στην ποπ κουλτούρα, με εμφανίσεις από video clip του Jay Z μέχρι ιαπωνικά anime.

2. Rolls-Royce Sweptail

Τιμή: €13.000.000

Το περίφημο, διθέσιο luxury coupé της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχεδιαζόταν για 4 ολόκληρα χρόνια, προτού μπει στο στάδιο της παραγωγής. Το εσωτερικό της Sweptail θυμίζει περισσότερο πολυτελές yacht ενώ το όνομά της προέρχεται από τα περίφημα Swept Tail μοντέλα της δεκαετίας του 1930. Highlight, η σαμπανιέρα που εμφανίζεται στα πίσω καθίσματα με το πάτημα ενός κουμπιού.

1. Bugatti Voiture Noire

Τιμή: €16.500.000

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιθανότατα θα γνωρίζεις περί τίνος ακριβώς πρόκειται από τη στιγμή που κυκλοφόρησε η είδηση πως ο Cristiano Ronaldo επίλεξε ένα τέτοιο μοντέλο για την προσωπική του συλλογή. Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι μία μοντέρνα εκδοχή της κλασικής της Bugatti Type 57, που είχε σχεδιαστεί από τον γιο του ιδρυτή Ettore Bugatti, Jean, πίσω στη δεκαετία του 1930. Η Voiture Noire δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τα 100 χρόνια της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, που συμπληρώνονται φέτος, έχει ιπποδύναμη 1.500 αλόγων και τελική ταχύτητα που αγγίζει τα 400 χλμ/ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.