ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Volkswagen: Στον «πάγο» το εργοστάσιο στην Τουρκία – Τα συνδικάτα θέτουν βέτο

Volkswagen: Στον «πάγο» το εργοστάσιο στην Τουρκία – Τα συνδικάτα θέτουν βέτο

Τα πανίσχυρα εργατικά συνδικάτα της Volkswagen δεσμεύονται να μπλοκάρουν τα σχέδια της εταιρείας να κτίσει το καινούργιο εργοστάσιο στην Τουρκία αξίας 1,3 δις ευρώ, μέχρις ότου η Τουρκία σταματήσει τη βίαιη εισβολή στη βόρεια Συρία.

«Θέλω να το πω ξεκάθαρα: Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν θα δώσουν έγκριση για όσο η Τουρκία θα προσπαθεί να επιτυγχάνει τους πολιτικούς της στόχους με πόλεμο και ισχύ”, είπε ο επικεφαλής της επιτροπής εργοστασίων και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου, Μπερντ Όστερλοχ, σε εσωτερική έκδοση της Volkswagen την οποία είδε το Bloomberg.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία του πλανήτη έχει βάλει το project στον πάγο τον περασμένο μήνα καθώς οι εντάσεις κλιμακώθηκαν μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Η αμερικανική αποχώρηση άνοιξε το δρόμο στις τουρκικές δυνάμεις να εισβάλουν στη βορειοανατολική Συρία και να απωθήσουν Κούρδους πολιτοφύλακες που ήλεγχαν τη συνοριακή περιοχή.

Το εργοστάσιο ήταν σχεδιασμένο να παραγάγει περίπου 300.000 αυτοκίνητα το χρόνο και να αποτελέσει βάση για την επέκταση της Volkswagen στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή. Μετά από μια ύφεση και μια ασταθή οικονομική περίοδο, το νέο εργοστάσιο θα ήταν σύμβολο για τις προσπάθειες της κυβέρνησης να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.

Οι μετοχές της Dogus Automotive, διανομέα των οχημάτων Volkswagen στην Τουρκία πέρασαν στο κόκκινο, αφού υποχώρησαν κατά 0,7%

«Η Volkswagen ανησυχεί για την πολιτική κατάσταση και παρακολουθεί τις εξελίξεις» είπε ο CFO Φρανκ Βίτερ σε εκπροσώπους του Τύπου.

«Δεν υπάρχει άμεση πίεση χρόνου να αναζητήσουμε εναλλακτικές, και η παραγωγή μπορεί να αναπληρωθεί από υπάρχοντα εργοστάσια στη Σλοβακία και αλλού», πρόσθεσε

Η Volkswagen αρνήθηκε περαιτέρω σχολιασμό.

Σε δημόσιες δηλώσεις του, ο Όστρελοκ είπε ότι οι αρχές της Volkswagen απαιτούν «ένα περιβάλλον σταθερότητας και αξιοπιστίας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν ασυνήθιστα μεγάλη βαρύτητα στις στρατηγικές αποφάσεις της Volkswagen. Διατηρούν τις μισές από τις θέσεις στο εποπτικό συμβούλιο κι έχουν εκτεταμένα δικαιώματα βέτο. Το εποπτικό συμβούλιο είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσει στις 15 Νοεμβρίου για την ετήσια αξιολόγηση του 5ετούς σχεδίου δαπανών της εταιρείας, στο οποίο περιλαμβάνονται αποφάσεις για επενδύσεις σε εργοστάσια σε όλο τον πλανήτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.