Με αυτούς τους τρόπους θα καίτε λιγότερη βενζίνη καθημερινά

Με αυτούς τους τρόπους θα καίτε λιγότερη βενζίνη καθημερινά

Όπως είναι ήδη γνωστό, οι Έλληνες θα προτιμήσουν να πάρουν τον αυτοκίνητό τους για να μετακινηθούν και να κάνουν τις δουλειές τους, παρά να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Πολλές φορές το αυτοκίνητο γλιτώνει χρόνο όμως είναι πολύ πιο ακριβό για την τσέπη μας.

Στην Ελλάδα μάλιστα τα πρατήρια υγρών καυσίμων αρκετά συχνά εκμεταλλεύονται τις διεθνείς εξελίξεις και «τσιμπάνε» τις τιμές της βενζίνης προ τα πάνω. Υπάρχουν όμως μερικά κόλπα και συμβουλές προκειμένου να εξοικονομήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη βενζίνη και χρήματα.

Πως μπορώ να καίω καθημερινά λιγότερη βενζίνη:

  • Ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών του οχήματός σας

Η πίεση των ελαστικών πέφτει με τον καιρό, και όταν οι τροχοί έχουν λιγότερη πίεση από το κανονικό προκαλούν υπερκατανάλωση καυσίμων.

  • Μην αμελείτε τη ζυγοστάθμιση

Ρόδες που «τραβάνε» προς τα πλάγια, ευθύνονται για έως και 31% μεγαλύτερη κατανάλωση βενζίνης.

  • Απόφυγε την απότομη επιτάχυνση και τα απότομα φρεναρίσματα.

Αυτή τη συμβουλή την γνωρίζουμε από όταν δώσαμε για δίπλωμα οδήγησης, καθώς συμπεριλαμβάνεται στις ερωτήσεις της εξέτασης. Και είναι και πολύ σημαντική.

  • Σβήσε τη μηχανή

Τα καινούρια αυτοκίνητα έχουν ρύθμιση να σβήνουν αυτόματα τη μηχανή όταν περιμένεις για πολύ ώρα σε κάποιο φανάρι ή στην κίνηση. Ο λόγος είναι η εξοικονόμηση βενζίνης. Μην αφήνετε ποτέ αναμμένη τη μηχανή όταν είστε σταματημένοι για περισσότερο από ένα λεπτό. teli-kykloforias-1200×800

  • Ξεφορτώσου οτιδήποτε άχρηστο από το πορτ-μπαγκάζ.

Αυτή η ομπρέλα θαλάσσης δεν θα σας χρειαστεί μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Έξτρα βάρος στο αυτοκίνητο σημαίνει έξτρα κατανάλωση καυσίμου.

  • Η αεροδυναμική του οχήματος παίζει σημαντικό ρόλο

Η αεροδυναμική του αυτοκινήτου βοηθάει στην εξοικονόμηση καυσίμων. Να προτιμάτε να οδηγείτε με κλειστά παράθυρα στις εθνικές οδούς και σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, καθώς όταν κινείστε με μεγάλη ταχύτητα τα ανοιχτά παράθυρα αυξάνουν την αντίσταση που προκαλείται από τον αέρα, πράγμα που μπορεί να σημαίνει έως και 10% περισσότερη κατανάλωση βενζίνης.

  • Αλλάζετε τακτικά μπουζί

Αν παρατηρήσετε ότι ξαφνικά καταναλώνετε περισσότερη βενζίνη, το πιθανότερο είναι πως χρειάζεσαι καινούρια μπουζί. Μέχρι και 30% μπορεί να αυξήσει την κατανάλωση ένα μπουζί που δεν έχει αλλαχθεί στην ώρα του. VENZINI-348698346

  • Παρκάρετε πάντα στη σκιά το καλοκαίρι

Όλα τα υγρά εξατμίζονται στη ζέστη και η βενζίνη δεν αποτελεί εξαίρεση, αν και χρειάζεται πολύ υψηλή θερμοκρασία. Επιπροσθέτως όταν παρκάρετε στον ήλιο ανάβετε μετά το air condition με αποτέλεσμα να καταναλώνεται ακόμα περισσότερη βενζίνη.

  • Άλλο ένα κόλπο για το καλοκαίρι

Να προτιμάτε να βάζετε βενζίνη νωρίς το πρωί, ή αργά το βράδυ. Η βενζίνη διαστέλλεται με τη ζέστη, με αποτέλεσμα η πυκνότητά της να μειώνεται, και έτσι να βάζετε λιγότερη βενζίνη με τα ίδια λεφτά.

  • Μην περιμένετε να αδειάσει το ντεπόζιτο για να βάλετε βενζίνη
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά γιατί με άδειο ντεπόζιτο θα μπεις απεγνωσμένος στο πρώτο βενζινάδικο που θα βρεις μπροστά σου, χωρίς να συγκρίνεις τιμές. Έχεις, δηλαδή, περισσότερες πιθανότητες να βάλεις ακριβή βενζίνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.