Έρχεται «ηλεκτρική» οδός στην Ελλάδα -Θα συνδέει Πάτρα με Αλεξανδρούπολη

Έρχεται «ηλεκτρική» οδός στην Ελλάδα -Θα συνδέει Πάτρα με Αλεξανδρούπολη

Ένα πρότζεκτ 70 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει ο αμερικανικός κολοσσός Tesla, o Elon Musk σχεδιάζει «ηλεκτρική» λεωφόρος για την Ελλάδα που θα ξεκινάει από το λιμάνι της Πάτρας και θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη.

Ο αμερικανικός κολοσσός Tesla, του Έλον Μασκ, σχεδιάζει να συμπεριλάβει και την Ελλάδα στις «ηλεκτρικές λεωφόρους» της Ευρώπης.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία φαίνεται πως έχει συμπεριλάβει σημαντικό μέρος των εθνικών οδών σε ένα μεγάλο project που αναπτύσσει και το οποίο αφορά την εγκατάσταση ταχυφορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια διαδρομή που θα ξεκινά από την Πορτογαλία και θα καταλήγει στην Τουρκία. Το εάν τελικά η χώρα μας θα συμπεριληφθεί πράγματι σε αυτή την ηλεκτρική διαδρομή θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων εάν η Tesla πεισθεί ότι δεν θα συναντήσει γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια επί ελληνικού εδάφους.

To «Έθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι στελέχη της Tesla βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα και προχωρούν σε συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες αλλά και με τις ρυθμιστικές και διαχειριστικές Αρχές. Ο Elon Musk που επιδιώκει να επικρατήσουν τα δικά του ηλεκτρικά αυτοκίνητα έναντι των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών προχωρά στον σχεδιασμό και τη δημιουργία υπερεθνικών διαδρομών εξοπλισμένων με έξυπνους ταχυφορτιστές, που θα εξυπηρετούν τα οχήματα της Tesla. Το πρότζεκτ για την Ελλάδα ανέρχεται σε 70 εκατ. ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

To ελληνικό τμήμα της διαδρομής, εάν φυσικά ο σχεδιασμός υλοποιηθεί, θα ξεκινά από το λιμάνι της Πάτρας και ακολουθώντας τη διαδρομή της ΠΑΘΕ και της Εγνατίας θα καταλήγει στην Αλεξανδρούπολη. Η συνολική διαδρομή, από την Πορτογαλία έως την Τουρκία, αγγίζει τα 4.800 χιλιόμετρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.