Ομάδες της Φόρμουλα 1 θα διασχίσουν προστατευμένη περιοχή – Έντονες αντιδράσεις από Ολλανδούς φιλόζωους

Ομάδες της Φόρμουλα 1 θα διασχίσουν προστατευμένη περιοχή – Έντονες αντιδράσεις από Ολλανδούς φιλόζωους

Έντονες αντιδράσεις δημιούργησε η απόφαση, δύο ομάδες να διασχίσουν μια προστατευόμενη παραλία στην Ολλανδία, ώστε να μην… μπλέξουν στην κίνηση.

Η Φόρμουλα 1 φαίνεται πως γυρίζει – έπειτα από 35 χρόνια – στην Ολλανδία, με επεισοδιακό τρόπο.

Οι ομάδες των Red Bull Racing και AlphaTauri θα επιτρέπεται να οδηγήσουν από τα ξενοδοχεία τους για δυο μίλια εντός της παραλίας, που βρίσκεται μέσα στον προστατευόμενο βιότοπο του Noordvoort, ένα δημοφιλές σημείο ξεκούρασης για φώκιες και πουλιά, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ πίστας Zandvoort και Βόρειας Θάλασσας.

Η απόφαση λήφθηκε παρά τις έντονες αντιδράσεις της Netherlands Bird Protection Association, της οποίας ο διευθυντής, Fred Wouters, τόνισε πως η καταστροφή θα είναι ιδιαιτέρως μεγάλη καθώς ο αγώνας πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής.

Εκπρόσωπος του δήμου εξήγησε πως η επιλογή οδήγησης στην παραλία θα είναι διαθέσιμη μόνο αν υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση και ο καιρός είναι ακατάλληλος για πτήση ελικοπτέρου.

«Θεωρητικά, οι ομάδες ταξιδεύουν οδικώς ή αεροπορικώς, αλλά θα ήταν πολύ ενοχλητικό αν οι οδηγοί δεν μπορούν να φτάσουν στην ώρα τους. Επιπλέον, η αστυνομία επισήμανε πως μπορεί να γίνουν πόλος έλξης θαυμαστών που θα θέλουν να τους δουν από κοντά. Σε αυτήν την περίπτωση, η χρήση της παραλίας είναι πιο ασφαλής από μια διαδρομή των ομάδων μέσα από κανονικούς δρόμους εντός και εκτός του Zandvoort», εξήγησε η ίδια.

Ένα μάξιμουμ 10 ηλεκτρικών Audi e-tron ή Porsche Cayenne 4×4 υβριδικών οχημάτων θα επιτρέπεται να οδηγεί δυο φορές την ημέρα στην παραλία μεταξύ Noordwijk και Zandvoort. Θα πρέπει να μετακινούνται στη σειρά με μέγιστη ταχύτητα και μέσω μια διαδρομής που θα καθοριστεί λαμβάνοντας υπόψη τις παλίρροιες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Marc Janssen από την Foundation for Dune Conservation εξέφρασε ανησυχία για την πιθανή αναστάτωση που θα δημιουργήσουν τόσο τα αυτοκίνητα όσο και οι φανς που θα θέλουν να παρακολουθήσουν από κοντά την διαδρομή. «Οι φώκιες και τα πουλιά, όταν βλέπουν μια σειρά αυτοκινήτων σε απόσταση, ενοχλούνται, αναστατώνονται και πετάνε προς την θάλασσα. Αυτό κοστίζει πολλή ενέργεια στις φώκιες», τόνισε ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.