ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Στο Mazda3 το βραβείο World Car Design of the Year για το 2020

Στο Mazda3 το βραβείο World Car Design of the Year για το 2020

Σαν επιστέγασμα των φετινών εορτασμών των 100 χρόνων της Mazda, το Mazda3 κατακτά και το βραβείο World Car Design of the Year 2020, σε μία από τις ειδικές κατηγορίες του θεσμού World Car Awards (WCA). Το Mazda3 είναι το δεύτερο Mazda που κερδίζει τον τίτλο του World Car Design of the Year, μετά το Mazda MX-5 το 2016.

Η μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo της Mazda, που παρουσιάστηκε το 2010, καθώς και η αύρα ζωντάνιας που αντανακλούν τα προϊόντα της, αποτέλεσε την κινητήριο δύναμη για τις πολλαπλές βραβεύσεις του στυλ των σημερινών μοντέλων της γκάμας της Mazda.

Το Mazda3 που παρουσιάστηκε το 2019, ήταν το πρώτο μοντέλο που ανέδειξε τις πρόσφατες εξελίξεις στην πρωτοποριακή σχεδιαστική έκφραση Kodo της εταιρείας – μιας πιο ώριμης οπτικής που στοχεύει περισσότερο στην γοητεία του styling, στην κομψότητα και την αυστηρότητα του ‘less is more’, εμπνευσμένου από την αυθεντική παράδοση της ιαπωνικής τέχνης και την ομορφιά του χώρου ανάμεσα στα αντικείμενα.

Χρειάστηκαν εκατοντάδες ώρες σκληρής δουλειάς σκαλίσματος και βαψίματος στον πηλό, ώστε να κατασκευαστεί το μοναδικό σχέδιο του Mazda3, με το παιχνίδισμα του φωτός και της σκιάς πάνω στη λεία επιφάνεια του αμαξώματος, που επιτυγχάνουν μια φυσική και έντονη αισθητική έκφραση της ζωντάνιας.

Η δημιουργία μία τόσο ελεγχόμενης αίσθησης ζωντάνιας – σε κομψό και ταυτόχρονα απλό σχήμα – απαιτεί ατέλειωτες ώρες πειθαρχίας και δουλειάς στο χέρι. Εντούτοις, είναι θεμελιώδους σημασίας για το σχεδιαστικό όραμα της ιαπωνικής κομψότητας των μοντέλων της επόμενης γενιάς της Mazda, στο οποίο η εμπειρία ιδιοκτησίας εμπλουτίζεται περαιτέρω από την παρουσίαση του αυτοκινήτου σαν ένα έργο τέχνης.

Εκτός από το θεσμό του World car που είναι ένας ετήσιος διαγωνισμός στον οποίο μία επιτροπή αποτελούμενη από 86 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από 25 χώρες του κόσμου, ψηφίζει τους καλύτερους, το Mazda3 έχει κατακτήσει ακόμα διάφορες διεθνείς διακρίσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τίτλος του World Car Design of the Year για το 2020 είναι ο πιο πρόσφατος από μία σειρά τίτλων του Mazda3, στους οποίους συγκαταλέγεται : το «Red Dot Best of the Best» στην κατηγορία Red Dot Product Design για το 2019, ο τίτλος του «Supreme Winner» στο διαγωνισμό Women’s Car of the Year, και ο τίτλος «Small Hatch of the Year» στο διαγωνισμό ‘UK Car of the Year για το 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.