Η Mazda ξεκινά την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου (EV), του Mazda MX-30

Η Mazda ξεκινά την παραγωγή του πρώτου της ηλεκτρικού αυτοκινήτου (EV), του Mazda MX-30

Στις 20 Μαΐου του 2020, στο εργοστάσιο Ujina, Νο1 της Χιροσίμα, η Mazda ξεκίνησε την παραγωγή του ολοκαίνουργιου Mazda MX-30, του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της εταιρείας. Το MX-30, στιλάτο και ευέλικτο SUV , δημιουργήθηκε σε απάντηση της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα (EVs), και της έντονης τάσης για προστασία του περιβάλλοντος που επικρατεί στην Ευρώπη. Το MX-30 προβλέπεται να φτάσει στις εκθέσεις της Ευρώπης, το φθινόπωρο του 2020.

Όταν θα κυκλοφορήσει θα έχει κινητήρα e-Skyactiv1που είναι η νέα τεχνολογία ηλεκτροκίνησης της Mazda. Το σύστημα που μεταδίδει την κίνηση στους εμπρός τροχούς συνδυάζει ένα σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα εναλλασσόμενου ρεύματος απόδοσης 107kW (145Hp), και μία μπαταρία ιόντων λιθίου ισχύος 35.5kWh, που εξασφαλίζουν στο νέο SUV εμβέλεια της τάξης των 200χλμ. περίπου. (Βάσει πρωτοκόλλου WLTP σε μικτή διαδρομή).

Η μπαταρία του συστήματος κίνησης μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της, σε 40 περίπου λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή συνεχούς ρεύματος.

Η αρχιτεκτονική φιλοσοφία κατασκευής Skyactiv του MX-30, έχει διαμορφωθεί ειδικά έτσι ώστε να ενισχύει την εγγενώς απαλή οδηγική συμπεριφορά του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με τα ολοκληρωμένα συστήματα ασφαλείας i-Activsense, το νέο SUV προσφέρει στους επιβάτες του μία μοναδική εμπειρία αθόρυβης και άνετης οδήγησης, γεγονός που αποτέλεσε και την κατευθυντήρια γραμμή για τους μηχανικούς/σχεδιαστές του – το ηλεκτρικό όχημα (EV) θα πρέπει να είναι τόσο τέλειο οδηγικά, όπως και κάθε άλλο μοντέλο της Mazda.

Η πιο πρόσφατη υλοποίηση της πολύ-βραβευμένης σχεδιαστικής φιλοσοφίας Kodo, προβάλλει ακόμα περισσότερο τη νέα αυτή κατεύθυνση της Mazda σε ότι αφορά την τεχνολογική εξέλιξη των συστημάτων κίνησης. Το ασυμβίβαστο και απλό ταυτόχρονα στυλ τονίζει την ομορφιά του αμαξώματος του MX-30, ενώ οι αντικρυστά ανοιγόμενες πόρτες, η απουσία μεσαίας κολώνας, και η συνολική γυάλινη επιφάνεια, συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία της αίσθησης ευρυχωρίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Στο εσωτερικό θα υπάρχει μια αιωρούμενη κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής των 7’’ για το χειρισμό του συστήματος κλιματισμού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.