Βραβείο σχεδιασμού Red Dot Design 2020 για το Kia XCceed

Βραβείο σχεδιασμού Red Dot Design 2020 για το Kia XCceed

Το coupe crossover Kia XCceed τιμήθηκε με το βραβείο σχεδιασμού Red Dot για το 2020. Τα Red Dot Awards βραβεύουν τρεις κατηγορίες (Product Design, Brands & Communication και Design Concept .

Το βραβείο «Product Design» καθιστά το XCeed το τέταρτο μέλος της οικογένειας μοντέλων Ceed που έλαβε βραβείο Red Dot. Η διάκριση του XCeed αυξάνει τον συνολικό αριθμό των βραβείων Red Dot στα 25 για την Kia, αρχίζοντας από το 2009 όταν έλαβεπήρε το πρώτο της βραβείο. Πρόσφατα, το 2019, το Ceed, το Ceed Sportswagon και το ProCeed βραβεύθηκαν ξεχωριστά από τον διαγωνισμό.

«Το crossover XCeed της Kia αντιπροσωπεύει το νέο όραμα» είπε ο Karim Habib, επικεφαλής του Kia Design Center. Και συνέχισε: « Είμαι εξαιρετικά περήφανος που οι προσπάθειες της ομάδας μας εκτιμώνται από πελάτες σε όλο τον κόσμο».

Αυτό είναι το δεύτερο μεγάλο βραβείο σχεδιασμού για το XCeed και την πλήρη οικογένεια μοντέλων Ceed, αφού στις αρχές του 2020 βραβεύθηκε με το iF Award. Το XCeed έλαβε επίσης το διάσημο βραβείο «Χρυσό Τιμόνι» (Golden Steering Wheel/Das Goldene Lenkrad) στη Γερμανία το 2019, και κέρδισε το βραβείο «Urban Car» στο διαγωνισμό Women’s World Car of the Year του περασμένου έτους.

Το Kia XCeed είναι ένα νέο coupe crossover (CUV) αυτοκίνητο που συνδυάζει την πρακτική των SUV με τη σπορ εμφάνιση ενός hatchback. Καλύπτει την αυξανόμενη επιθυμία των Ευρωπαίων οδηγών για αυτοκίνητα που προσφέρουν περισσότερο συναίσθημα και δυναμισμό και ξεχωρίζουν σχεδιαστικά και οδηγικά. Σχεδιασμένο ως σπορ εναλλακτική λύση από ένα παραδοσιακό SUV, το νέο CUV προσφέρει εξίσου μεγάλους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Το αυτοκίνητο προσελκύει τους οδηγούς με τον σπορ χειρισμό και την άνετη και ασφαλή οδήγηση, παρέχοντας παράλληλα μια πιο επιβλητική εμφάνιση σε σχέση με ένα συμβατικό hatchback.

Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για Ευρωπαίους πελάτες στο ευρωπαϊκό στούντιο σχεδιασμού της Kia στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη ξεκίνησαν το δεύτερο εξάμηνο του 2019 και ήδη περισσότερα από 20.000 XCxceed έχουν πουωληθεί μέχρι σήμερα. Η νέα ηλεκτροκίνητη παραλλαγή του αυτοκινήτου, το XCeed Plug-in Hybrid, κυκλοφόρησε το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην Ελλάδα διατίθεται με κινητήρες βενζίνης και Diesel HHybrid ενώ το XCceed Plug-in αναμένεται το Φθινόπωρο. To XXCceed όπως και όλα τα μοντέλα της Kia διαθέτει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση καθώς και το προνομιακό πρόγραμμα Δωρεάν Service για 5 χρόνια που ισχύει από 25/5/2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.