
Ο Σ.Ο.Α.Α. ενόψει της επανεκκίνησης των ελληνικών αγώνων, κάλεσε τους ενδιαφερόμενους οδηγούς και συνοδηγούς να απαντήσουν σε δύο απλά ερωτήματα, προκειμένου να διερευνήσει την διάθεση που επικρατεί ανάμεσα στους πρωταγωνιστές των αγώνων, για συμμετοχή σε μια ιδιαίτερη αγωνιστική περίοδο.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και ελήφθησαν δειγματοληπτικά απαντήσεις από τους πρώτους 100 οδηγούς και συνοδηγούς.
Το πρώτο από τα δύο ερωτήματα ήταν: «Με δεδομένο πως το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε είναι «σφιχτό» όσον αφορά τις ημερομηνίες και οι αγώνες θα διοργανωθούν υπό το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο αναμένουμε από την ΟΜΑΕ, με απουσία θεατών σε πρώτη φάση, συμφωνείτε με το συγκεκριμένο πρόγραμμα με έναρξη Ιούλιο του 2020 και κατά πόσο είστε διατεθειμένος και μπορείτε οικονομικά να ακολουθήσετε τη συντριπτική πλειοψηφία των πρωταθληματικών αγώνων στους οποίους θα συμμετέχετε;».Το 72% των ερωτηθέντων διαφώνησε με την έναρξη των αγώνων από τον Ιούλιο και απάντησε αρνητικά στη συμμετοχή στους περισσότερους αγώνες. Σε ποσοστό 28% οι συμμετέχοντες συμφώνησαν με το πρόγραμμα του 2020 και εξέφρασαν την επιθυμία να συμμετέχουν σε πολλούς αγώνες.

Το δεύτερο ερώτημα ήταν: «Στο πλαίσιο μιας ιδιαίτερης χρονιάς όπως αυτή έχει διαμορφωθεί λόγω COVID-19 θα ήταν πιο εύκολο για εσάς να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα με λιγότερους αγώνες;».
Το 90% των αγωνιζομένων απάντησε θετικά και συμφώνησε πως θα ήταν ευκολότερο αν οι αγώνες ήταν λιγότεροι, ενώ το 10% απάντησε πως δεν χρειάζονται λιγότεροι αγώνες για το 2020.Ο Σ.Ο.Α.Α. ακολούθως θα ενημερώσει άμεσα την Ομοσπονδία καθώς και την Επιτροπή Αγώνων σχετικά με το αποτέλεσμα της συγκεκριμένης ψηφοφορίας με στόχο να ληφθεί υπόψην η «φωνή» των οδηγών στον σχεδιασμό που θα γίνει στην πορεία της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.