ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με αυτά τα κόλπα θα λειτουργεί το air condition στο αυτοκίνητο χωρίς να καίτε πολύ βενζίνη

Τι πρέπει να κάνετε

Με αυτά τα κόλπα θα λειτουργεί το air condition στο αυτοκίνητο χωρίς να καίτε πολύ βενζίνη

Αδιαμφισβήτητα, η πρώτη κίνηση που κάνουμε οι περισσότεροι αν όχι όλοι μας, όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο κατά τους θερινούς μήνες, όταν και δηλαδή οι θερμοκρασίες «αγγίζουν» κόκκινο, είναι να ανάβουμε το air condition.

​Ωστόσο, ένα από τα ζητήματα που πάντα σκεφτόμαστε είναι ότι η χρήση του κλιματισμού καταναλώνει πολύ περισσότερη βενζίνη από το συνηθισμένο.

Γι΄αυτο μπορείς να χρησιμοποιείς μερικά κόλπα για να μην καις πολύ βενζίνη…

Σβήστε το αρκετή ώρα πριν φτάσετε

Δεν χρειάζεται να κλείσετε το air condition όταν θα παρκάρετε στον προορισμό σας. Μπορείτε να το κάνετε αρκετά νωρίτερα.  Αφενός σίγουρα θα παραμείνει η δροσιά, αφετέρου θα κάψετε πολύ λιγότερη βενζίνη. Επίσης με αυτό τον τρόπο αφήνετε τον ανεμιστήρα να δουλέψει λίγο ακόμα και να διώξει υγρασία, στεγνώνοντας παράλληλα τον εξατμιστή.

Χαμηλώστε τη θερμοκρασία του air condition σταδιακά

Μην δοκιμάσετε να το βάλετε τέρμα χαμηλά από την αρχή καθώς θα καταναλώσετε πολύ περισσότερη βενζίνη και θα ζορίσετε περισσότερο το αυτοκίνητο. Ξεκινήστε με μια θερμοκρασία πιο “ζεστή” και χαμηλώνετε μέχρι να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανανέωση ζεστού αέρα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα κόλπο που θα σας βοηθήσει. Όταν νιώσετε πως ο αέρας εντός της καμπίνας έχει αρχίσει να δροσίζει αρκετά, ενεργοποιήστε την ανακύκλωση (εσωτερικού αέρα) και βοηθήστε με αυτό τον τρόπο το κλιματιστικό σας να λειτουργεί πιο ξεκούραστα και να αποδίδει περισσότερο. Κάντε το για λίγη ώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.