ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Βγαίνουν άμεσα και χωρίς επιπλέον κόστος τα νέα διπλώματα οδήγησης

Βγαίνουν άμεσα και χωρίς επιπλέον κόστος τα νέα διπλώματα οδήγησης

Χωρίς ταλαιπωρία και μάλιστα αυθημερόν οι νέοι οδηγοί μπορούν πλέον να αποκτούν το δίπλωμα οδήγησής τους, μέσω της νέας πύλης του δημοσίου Gov.gr.

Μόνο στην Αττική έχουν ήδη εκδοθεί περισσότερες από 10.000 προσωρινές άδειες οδήγησης σε διάστημα μόλις τριών μηνών, δηλαδή από το Μάρτιο όποτε και ξεκίνησε να λειτουργεί το νέο σύστημα. Στο δεύτερο τρίμηνο ο αριθμός των υποψήφιων οδηγών που έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις και κάνουν χρήση της πλατφόρμας εκτύπωσης του Προσωρινού Διπλώματος έχει πολλαπλασιαστεί και υπολογίζεται πως οι προσωρινές άδειες οδήγησης έχουν ξεπεράσει τις 20.000.

Οι περισσότεροι νέοι οδηγοί, περίπου 7 στους 10, πλήρωναν «γρηγορόσημο» που κυμαινόταν σε 50 ευρώ, ώστε να αποκτήσουν πολύ πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους επιτυχόντες το δίπλωμά τους. Με το νέο σύστημα, όμως, αυτό πλέον δεν χρειάζεται.

Το επόμενο βήμα του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών περιλαμβάνει την online ανανέωση των αδειών οδήγησης και την online μεταβίβαση των οχημάτων, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα μπορούν να εξυπηρετούνται άμεσα, αλλά και χωρίς επιπλέον κόστος.

Αναφορικά με το πώς οι επιτυχόντες οδηγοί μπορούν να εκτυπώσουν το νέο δίπλωμα οδήγησης, θα πρέπει να εισέρχονται στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα» και ακολούθως στην υποκατηγορία «Μετακινήσεις» του gov.gr. Στη συνέχεια, θα πρέπει να επιλέγουν την ενότητα «Προσωρινή Άδεια Οδήγησης» στην οποία θα ταυτοποιούν τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link) είτε μέσω QR code είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης ή να κάνει χρήση αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.