ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ξεπέρασαν τις 90.000 οι προσωρινές άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν μέσω της νέας ψηφιακής διαδικασίας

Ξεπέρασαν τις 90.000 οι προσωρινές άδειες οδήγησης που εκδόθηκαν μέσω της νέας ψηφιακής διαδικασίας

Ξεπέρασαν τις 90.000 οι προσωρινές άδειες οδήγησης, οι οποίες έχουν εκδοθεί μέσω της νέας ψηφιακής διαδικασίας, που έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον περασμένο Μάιο.

​Συγκεκριμένα, από τις 11 Μαΐου, όταν τέθηκε σε λειτουργία η ψηφιακή εφαρμογή, έχουν εκδοθεί 90.845 προσωρινές άδειες οδήγησης σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Μεταφορών της Ελλάδας.

Με βάση την τελευταία σημερινή αναφορά, τα στοιχεία για τον αριθμό των ξεχωριστών προσωρινών αδειών οδήγησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που έχουν εκδοθεί ανά Περιφέρεια, είναι τα εξής:

  • Ανατολική Μακεδονία & Θράκη 5.263,
  • Αττικής 27.713,
  • Βορείου Αιγαίου 2.308,
  • Δυτικής Ελλάδας 6.401,
  • Δυτικής Μακεδονίας 2.371,
  • Ηπείρου 3.222,
  • Θεσσαλίας 6.575,
  • Ιόνιων Νήσων 2.228,
  • Κεντρικής Μακεδονίας 15.055,
  • Κρήτης 5.654,
  • Νοτίου Αιγαίου 4.092,
  • Πελοποννήσου 5.522 και
  • Στερεάς Ελλάδας 4.441.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τη θέσπιση του προσωρινού ψηφιακού διπλώματος, η μέση διάρκεια αναμονής για να πάρει κάποιος το δίπλωμά του μετά τις επιτυχείς εξετάσεις ήταν περίπου τέσσερις μήνες και σε κάποιες περιπτώσεις, το διάστημα αυτό άγγιζε τους έξι μήνες.

Με την προσωρινή άδεια οδήγησης, ο υποψήφιος οδηγός που πετυχαίνει και στην πρακτική δοκιμασία μπορεί μέσα σε διάστημα δύο ημερών να εκτυπώνει από τον προσωπικό του υπολογιστή, με τους κωδικούς Taxisnet, την προσωρινή άδεια και να οδηγεί νόμιμα έως ότου εκδοθεί το κανονικό δίπλωμα.

Έτσι, «οι νέοι οδηγοί αποφεύγουν την ταλαιπωρία της αναμονής και παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών, εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες στο Δημόσιο και επίσης, καθιερώνονται διαδικασίες διαφάνειας» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έκδοση της ψηφιακής προσωρινής άδειας οδήγησης είναι ένα από τα έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας του υπουργείου Μεταφορών με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.