ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tesla: Πρόστιμο 12 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία για… περιβαλλοντικούς λόγους

Tesla: Πρόστιμο 12 εκατ. ευρώ από τη Γερμανία για… περιβαλλοντικούς λόγους

Οι εργασίες για την ολοκλήρωση του νέου εργοστασίου της Tesla στο Βερολίνο προχωρούν με εντατικό ρυθμό, ώστε αυτό να είναι έτοιμο το καλοκαίρι του 2021.

H Tesla μπορεί να έχει επενδύσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία για να κατασκευάσει το εργοστάσιο συναρμολόγησης των αυτοκινήτων της αλλά αυτό φαίνεται ότι δεν σταμάτησε τις Γερμανικές Αρχές να της επιβάλλουν πρόστιμο ύψους 12 εκατ. ευρώ για περιβαλλοντικούς λόγους!

Όπως αποκάλυψε η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία το πρόστιμο σχετίζεται με τις υποχρεώσεις επιστροφών όσον αφορά στα προϊόντα μπαταρίας που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους.

«Η γερμανική Umweltbundesamt (“UBA”) εξέδωσε στη θυγατρική μας στη Γερμανία ειδοποίηση και πρόστιμο ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, λόγω μη συμμόρφωσής σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους σχετικά με τις ειδοποιήσεις συμμετοχής στην αγορά και τις υποχρεώσεις στα end-of-life battery προϊόντα. Αυτό σχετίζεται πρωτίστως με διοικητικές απαιτήσεις, αλλά η Tesla συνέχισε να παίρνει πίσω μπαταρίες και, παρόλο που δεν μπορούμε να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αυτού του θέματος, συμπεριλαμβανομένου του τελικού ποσού τυχόν κυρώσεων, έχουμε υποβάλει την ένστασή μας και δεν αναμένουμε σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις στην επιχείρησή μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως η Tesla δεν έχει πολλές μπαταρίες που δεν βρίσκονται υπό καθεστώς εγγύησης, και όταν αντικαθιστά μπαταρίες τις «ανακατασκευάζει» για να τις χρησιμοποιήσει σε μελλοντικές αντικαταστάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.