ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Apple: Έρχεται το αυτοκίνητο της το 2024

Apple: Έρχεται το αυτοκίνητο της το 2024

H Apple πειραματίζεται με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης σε επίπεδο software. Ο Αμερικανός κολοσσός δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια στην ανάπτυξη συστημάτων self-driving, δηλαδή κυρίως στο κομμάτι του software.

Το Project Titan για το αυτόνομο όχημα της Apple ξεκίνησε πριν από το 2014 με αρχικό (και ιδιαίτερα φιλόδοξο) στόχο να κυκλοφορήσει το 2019 ή το 2020. Παρόλα αυτά, μέσα στα χρόνια που ακολούθησαν η εταιρεία αποφάσισε να επικεντρωθεί στην εξέλιξη λογισμικού για αυτόνομη οδήγηση, μειώνοντας το προσωπικό που εμπλέκεται στο project.

Τελικά, η Apple φαίνεται πως άλλαξε γνώμη, και συνεχίζει την εξέλιξη του οχήματος με νέο στόχο την έναρξη της παραγωγής το 2024 ή το 2025. Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα προιόντα της εταιρείας, την παραγωγή του αυτοκινήτου θα αναλάβει άλλος κατασκευαστής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκτός από τις προηγμένες δυνατότητες αυτόνομης οδήγησης, το αμιγώς ηλεκτρικό όχημα αναμένεται να διαθέτει και νέα τεχνολογία μπαταριών. Οι μπαταρίες τύπου monocell που εξελίσσει η Apple, θα επιτρέπουν μεγαλύτερη αυτονομία, θα υπερθερμαίνονται λιγότερο εύκολα από τις σημερινές και θα έχουν χαμηλότερο κόστος. Να θυμίσουμε πως επικεφαλής του project είναι ο Doug Field, πρώην υπάλληλος της Apple που έχει περάσει και από την Tesla προτού επαναπροσληφθεί από την εταιρεία τεχνολογίας το 2018.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.