Η SKODA σημείωσε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ρεκόρ πωλήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια

Η SKODA σημείωσε στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ρεκόρ πωλήσεων τα τελευταία πέντε χρόνια

Το λανσάρισμα των νέων μοντέλων, η σωστή προϊοντική τοποθέτηση, τα έξυπνα χρηματοδοτικά προγράμματα και η σωστή προβολή σε συνδυασμό με την ποιότητα των αυτοκινήτων ήταν οι αιτίες που παρά την πανδημία η Skoda συνέχισε την ανοδική της πορεία και το 2020.

Στην Ελλάδα ταξινομήθηκαν 3.221 αυτοκίνητα SKODA και το μερίδιο της διαμορφώθηκε στο 4% που είναι το μεγαλύτερο που έχει σημειώσει η SKODA την τελευταία πενταετία. Το 2020 μόνο στη λιανική η Skoda είχε 1.883 ταξινομήσεις.

Το KAMIQ, στον πρώτο πλήρη χρόνο εμπορικής παρουσίας του στην Ελλάδα, κατέγραψε 1.064 πωλήσεις, με τα KAROQ και SCALA να ακολουθούν με 635 και 554 αντίστοιχα. Οι πωλήσεις της SKODA OCTAVIA επηρεάστηκαν από το γεγονός ότι η έναρξη της εμπορικής καριέρας του νέου, 4ης γενιάς μοντέλου, συνέπεσε με την πρόσκαιρη παύση της παραγωγής του. Παρόλα αυτά, οι συνολικές πωλήσεις της OCTAVIA στην Ελλάδα ήταν 373 μονάδες (συμπεριλαμβάνονται και πωλήσεις της απερχόμενης έκδοσης), επιβεβαιώνοντας τη δυναμική του συγκεκριμένου μοντέλου στην ελληνική αγορά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επιδόσεις της SKODA και στο τομέα των μοντέλων που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο (ως κύριο καύσιμο) για τη λειτουργία τους. Σε 1.341 ταξινομημένα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν CNG, τα 444 ήταν μοντέλα της SKODA, περισσότερα από ένα στα τρία (μερίδιο 33,6%).

Αλλά και σε διεθνές επίπεδο, για έβδομο συνεχές έτος η SKODA ξεπέρασε το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αυτοκινήτων, παρότι η παραγωγή είχε παγώσει για περίοδο 39 ημερών, λόγω της πανδημίας. Η SKODA AUTO κατέγραψε πωλήσεις 1.004.800 οχημάτων. Με καλά σχεδιασμένη στρατηγική, η μάρκα ανέκαμψε το δεύτερο εξάμηνο του έτους, όταν πλέον είχε ομαλοποιηθεί η παραγωγή, πάντα με παράλληλη τήρηση των απαραίτητων μέτρων προφύλαξης. Το διάστημα αυτό η SKODA παρέδωσε σε πελάτες 578.100 οχήματα (το αντίστοιχο για το πρώτο εξάμηνο νούμερο ήταν 426.700). Επιπλέον, η SKODA αύξησε το μερίδιο που κατέχει στην ευρωπαϊκή αγορά σε 5,4%. Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην εγχώρια αγορά της, η SKODA παρουσίασε άνοδο 3,34 ποσοστιαίων μονάδων, με το μερίδιό της στην αγορά της Τσεχίας να διαμορφώνεται για το 2020, στο άκρως εντυπωσιακό 41%!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.