ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ανακυκλώσιμοι κινητήρες από την Bentley

Ανακυκλώσιμοι κινητήρες από την Bentley

Η Bentley ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει σε ένα νέο τριετές ερευνητικό πρόγραμμα για καινοτομίες στην ανακύκλωση μαγνητών σπάνιων γαιών. Στο πλαίσιο της στρατηγικής και της δέσμευσης της Bentley να προσφέρει μόνο υβριδικά ή ηλεκτρικά οχήματα από το 2026, το πρόγραμμα σκοπό έχει να προσφέρει τις τεχνολογικές λύσεις ώστε για πρώτη φορά, ανακυκλωμένοι μαγνήτες σπάνιων γαιών να χρησιμοποιούνται σε επιλεγμένους βοηθητικούς κινητήρες.

Το πρόγραμμα, με τίτλο RaRE (Rare-earth Recycling for E-machines ήτοι Ανακύκλωση Σπάνιων Γαιών για Ηλεκτρικούς Κινητήρες), θα βασιστεί σε έρευνα που έχει ήδη ολοκληρωθεί στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ για την επινόηση μιας μεθόδου εξαγωγής μαγνητών από απόβλητα ηλεκτρικών συσκευών και εξαρτημάτων. Επιπλέον, το έργο θα υποδείξει τρόπους ώστε το εξαχθέν μαγνητικό υλικό, σε μορφή νέων ανακυκλώσιμων μαγνητών να χρησιμοποιείται σε ειδικούς βοηθητικούς κινητήρες.

Σύμφωνα με τους έμπειρους μηχανικούς το πρόγραμμα RaRE αναμένεται να φέρει μία μικρή επανάσταση στην ανακύκλωση στην ηλεκτροκίνηση, παρέχοντας στην αγορά ηλεκτρικούς κινητήρες χαμηλής τάσης που προέρχονται από ανακύκλωση, με απώτερο στόχο να αυξήσει συνολικά τον βαθμό αειφορίας των ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων.

Το RaRE θα τρέξει παράλληλα με το OCTOPUS, το έτερο ερευνητικό πρόγραμμα της Bentley που είναι ήδη σε εξέλιξη, το οποίο στοχεύει σε νέες τεχνολογίες ηλεκτρικών κινητήριων συστημάτων που βασίζονται σε e-axle, δηλαδή ολοκληρωμένους, απαλλαγμένους από μαγνήτες σπάνιων γαιών άξονες ηλεκτροκίνησης, κατάλληλους για αρχιτεκτονικές ηλεκτρικών οχημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το τελικό ηλεκτρικό κινητήριο σύστημα έχει μεγαλύτερο βαθμό ενεργειακής απόδοσης από τα αντίστοιχα με μόνιμο μαγνήτη, ενώ ταυτόχρονα αφαιρεί την ανάγκη τόσο για μαγνήτες σπάνιων γαιών όσο και για περιελίξεις χαλκού, παρέχοντας ένα πακέτο τόσο οικονομικό όσο και ανακυκλώσιμο στο τέλος του κύκλου ζωής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.