Η κακή συνήθεια με την «νεκρά» που κάνουν πολλοί στο αυτοκίνητο – Γιατί πρέπει να τη σταματήσετε

Η κακή συνήθεια με την «νεκρά» που κάνουν πολλοί στο αυτοκίνητο – Γιατί πρέπει να τη σταματήσετε

Αυτή την κακή συνήθεια με την «νεκρά» την κάνουν πολλοί στο αυτοκίνητο.

Πολλοί πιστεύουν πως κατεβαίνοντας για παράδειγμα με νεκρά την κατηφορά, καίνε λιγότερο ή το αυτοκίνητο καταπονείται λιγότερο. Ωστόσο, θα πρέπει να θυμάσαι ότι αυτό είναι λάθος.

Δεν πρέπει να αφήνουμε το αυτοκίνητό μας να κινείται σε δρόμο με θετική κλήση χωρίς σχέση στο κιβώτιο. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αυτό είναι επικίνδυνο καθώς πάντα πρέπει να οδηγούμε με ταχύτητα.

Αν τώρα, νομίζεις ότι με νεκρά το αυτοκίνητο καίει λιγότερο, τότε και πάλι πρέπει να αλλάξεις γνώμη μιας και δεν ισχύει.

Αντιθέτως το να κινείσαι σε μία κατηφορική διαδρομή χωρίς σχέση στο κιβώτιο συνεπάγεται μεγαλύτερη φθορά στα φρένα του αυτοκινήτου αφού το μοτέρ δεν παίζει το ρόλο του φρένου.

Παράλληλα δεν μπορείς να έχεις άμεσα τον έλεγχο σε περίπτωση απότομου ελιγμού. Οπότε αν το συνηθίζεις, καλό είναι να το σταματήσεις…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.