ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Στα «σκαριά» τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Πότε μπορείτε να πάρετε τις πινακίδες σας πίσω;

Στα «σκαριά» τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα – Πότε μπορείτε να πάρετε τις πινακίδες σας πίσω;

Ένα μήνα νωρίτερα θα μπορούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους από τον Μάιο, και όχι από τον Ιούνιο όπως έγινε το 2020, χιλιάδες ιδιοκτήτες και πλέον θα μπορούν να πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα.

Τα στοιχεία της εφημερίδας Realnews, δείχνουν πως εντός Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου ήταν περισσότεροι από 130.000 οι ιδιοκτήτες οχημάτων που παρέδωσαν τις πινακίδες τους ηλεκτρονικά. Εκτός αυτών, όμως, θα μπορέσουν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους όσοι τις είχαν καταθέσει στις εφορίες τα προηγούμενα χρόνια.

Ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, φαίνεται ότι μελετά όλα τα δεδομένα για να μπορέσουν οι πολίτες να επανεκκινήσουν τα οχήματά τους αλλά και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος ανάλογα με το πόσο διάστημα το κινούν, ενώ το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, προχώρα στη σύνταξη της σχετικής νομοθετικής διάταξης.

Όσον αφορά στα τέλη με τον μήνα, σημειώνεται πως εάν κάποιος θέλει να κινήσει και πάλι το όχημά του από τον Ιούλιο μέχρι το τέλος του χρόνου, τότε θα πληρώσει τα μισά τέλη. Όποιος θέλει να το κινήσει για τρεις μήνες θα πληρώσει αυτούς τους τρεις μήνες.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα χρόνια, εάν κάποιος ήθελε να πάρει τις πινακίδες που είχε καταθέσει στην εφορία, θα έπρεπε να πληρώσει «πρόστιμο» ίσο με το 1/12 ή με τα 2/12 των ετήσιων τελών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από τη διάταξη που είναι στα σκαριά, αναμένεται να διευκολυνθούν οι πολίτες θα χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους για διάστημα μικρότερο του ενός έτους, ενώ ταυτόχρονα αναμένεται αύξηση των κρατικών εσόδων από την άρση της ακινησίας οχημάτων για τα οποία δεν θα καταβάλλονταν τέλη κυκλοφορίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.