Valtteri Bottas: Ξεκινάει πρώτος στο Grand Prix της Πορτογαλίας

Valtteri Bottas: Ξεκινάει πρώτος στο Grand Prix της Πορτογαλίας

Ο Valtteri Bottas, οδηγός της Mercedes κέρδισε την pole position στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά χθες το απόγευμα και σήμερα θα τον δούμε στην πρώτη γραμμή της εκκίνησης ,στην πίστα Autodromo International do Algarve.

Η πίστα που είναι γνωστή και ως Portimao χαρακτηρίζεται για τις ανηφορικές και «τυφλές» στροφές.

Ο Lewis Hamilton θα ξεκινήσει από τη δεύτερη θέση ενώ από την τρίτη ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Racing- Honda, Max Verstappen .

Τα επίσημα δοκιμαστικά ξεκίνησαν στις 5 (ώρα Ελλάδος). Στους πρώτους γύρους ο Hamilton έκανε τον καλύτερο χρόνο αλλά ο χρόνος του μηδενίστηκε γιατί είχε πατήσει και αυτός εκτός του επιτρεπόμενου ορίου. Ήθελε τόσο πολύ αυτήν την pole position γιατί θα ήταν η 100 η στην καριέρα του.

Ο Sergio Perez προσπάθησε να βελτιώσει το χρόνο του βγήκε εκτός πίστας και όταν ξαναμπήκε χωρίς εξωτερική βοήθεια γέμισε με πετραδάκια την πίστα.

Ο Vettel από την 15η θέση που βρισκόταν έκανε έναν εκπληκτικό γύρο και βρέθηκε στην 5 η θέση. Βέβαια τίποτα δεν είχε κριθεί αφού οι άλλοι αγωνιζόμενοι ακόμη δεν είχαν τελειώσει τις χρονομετρημένες δοκιμές. Τελικά ο Vettel έπεσε στην 10 η θέση.

Η μεγάλη έκπληξη ήταν ο Ricciardo που βρέθηκε εκτός 15άδας. Εκτός 15άδας ήταν ο Latifi, ο μικρός Schumacher και ο Stroll.

Τα μυστικά της πίστας

Στην Πορτογαλία θα χρησιμοποιηθεί αρχικά η πιο σκληρή γόμα της γκάμας, η P Zero λευκή/σκληρή C1. Στους δύο προηγούμενους αγώνες είχαν χρησιμοποιηθεί οι γόμες C2, C3 και C4. Στο Portimao είχε γίνει μια ειδική κατανομή γομών ενώ υπάρχει ένα έξτρα σετ σκληρής γόμας και ένα λιγότερο σετ μαλακής γόμας.

Οι καιρικές συνθήκες είναι ζεστές αυτή την εποχή στο Algarve με τη θερμοκρασία περιβάλλοντος να ξεπερνά συνήθως τους 20 βαθμούς. Η πίστα βρίσκεται στην ενδοχώρα και η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή. Φτιάχτηκε το 2008. Ωστόσο δείχνει για πίστα παλιάς σχολής.

Μπορεί να έχει αρκετό πλάτος οπότε είναι εφικτό να ακολουθήσει κανείς διαφορετικές γραμμές και να γίνουν πιο εύκολα αλλά η χάραξή της δεν συγχωρεί λάθη. Έχει πολλές υψομετρικές διακυμάνσεις, μια μεγάλη ευθεία και πολλές και διαφορετικού τύπου στροφές. Όσον αφορά στα ελαστικά υπάρχουν σημαντικές απαιτήσεις σε πλευρικά φορτία αλλά και σε διαμήκη φορτία κατά τη διάρκεια των δυνατών φρεναρισμάτων.

Από τις πιο απαιτητικές στροφές στο Portimao είναι μια δεξιά με δυο κορυφές που μοιάζει αρκετά με την Acque Minerali στο προηγούμενο Grand Prix της Ίμολα. Η πλειοψηφία των στροφών στο Portimao είναι τυφλές, αυτό προσθέτει σε πρόκληση. Πέρυσι ,με στρατηγική μιας αλλαγής από μέση σε σκληρή γόμα, τον αγώνα στην Πορτογαλία κέρδισε ο Lewis Hamilton.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

​​​​​​​

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.