ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η βόλτα του πρίγκιπα της Ουαλίας με ηλεκτρικό Mini

Η βόλτα του πρίγκιπα της Ουαλίας με ηλεκτρικό Mini

Με αφορμή τα 20 χρόνια σύγχρονης παραγωγής ΜΙΝΙ στην Οξφόρδη, ο Πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος επισκέφτηκε τους εργαζόμενους, συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για την ηλεκτροκίνηση και την βιώσιμη ενέργεια. Στο εργοστάσιο της Οξφόρδης συνάντησε και συνομίλησε με κάποιους από τους 130 μαθητευόμενους καθώς επίσης και με τα μέλη του προσωπικού που συμμετείχαν ενεργά στην παραγωγή του ηλεκτρικού Mini.

Στο εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρδη, εργάζονται 3.700 εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και μαθητευόμενοι και καθημερινά βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής 1.000 MINI την ημέρα, δηλαδή ένα κάθε 67 δευτερόλεπτα. Το ηλεκτρικό MINI λανσαρίστηκε το 2020 . Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θετικά και η εταιρία αποφάσισε να διπλασιάσει την παραγωγή για το 2021.

Το εργοστάσιο στην Οξφόρδη υποστηρίζει ενεργά τη στρατηγική του BMW Group στο στόχο μείωσης των εκπομπών ρύπων από όλα τα εργοστάσια παραγωγής του κατά 80% μέχρι το 2030, σε σχέση με το 2019.Ο χώρος συναρμολόγησης στο εργοστάσιο της Οξφόρδης, είναι το πρώτο στο δίκτυο παραγωγής του BMW Group σε όλο τον κόσμο που κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα αλλά και αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο Κάρολος μόλις τελείωσε η περιήγησή του στο εργοστάσιο ζήτησε να οδηγήσει ένα ηλεκτρικό mini. Και φυσικά του παραχωρήθηκε ένα Mini για να πάρει μια γεύση από ηλεκτροκίνηση.

Ο Peter Weber, Διευθύνων Σύμβουλος του εργοστασίου της Οξφόρδης δήλωσε: «Ήταν υπέρτατη τιμή και ικανοποίηση να υποδεχτούμε τον Πρίγκιπα της Ουαλίας στην καρδιά της Βρετανικής μάρκας, εδώ στην Οξφόρδη, και χαρήκαμε που γιορτάσαμε μαζί αυτό το σημαντικό ορόσημο παραγωγής. Τα τελευταία είκοσι χρόνια, η αφοσίωση και το πάθος των συνεργατών μας, εκ των οποίων σχεδόν το 25% βρίσκεται μαζί μας από τότε που το πρώτο αυτοκίνητο πέρασε από τη γραμμή παραγωγής το 2001, έχει συντελέσει στην ενίσχυση της φήμης της MINI σε όλο τον κόσμο. Είναι καταπληκτικό που αυτό το εξαιρετικό γεγονός σηματοδοτήθηκε από μία βασιλική επίσκεψη. Το αποκορύφωμα ήταν να βλέπουμε τον Πρίγκιπα να οδηγεί ένα Ηλεκτρικό ΜΙΝΙ που μόλις πέρασε από τη γραμμή παραγωγής».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.