ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αφρικανική σκόνη: Αυτές είναι οι πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητο

Προγραμματίστε άμεσα τον καθαρισμό του

Αφρικανική σκόνη: Αυτές είναι οι πέντε κινήσεις που πρέπει να κάνετε στο αυτοκίνητο

Η αφρικανική σκόνη, μπορεί να «πνίγει» από χθες τη χώρα μας, ωστόσο, ακόμη κι όσοι κινούνται με το αυτοκίνητό τους, πρέπει να κάνουν πέντε βασικές κινήσεις.

Συγκεκριμένα:

Το πρώτο πράγμα που οφείλει κάποιος να κάνει ώστε να προστατευτεί από την αφρικανική σκόνη είναι να κρατήσει κλειστά τα παράθυρα του αυτοκινήτου του από την πρώτη στιγμή της διαδρομής έως και την τελευταία.

Αυτό βέβαια δεν αρκεί καθώς είναι εξίσου σημαντικό να ενεργοποιήσουμε και τη λειτουργία της ανακύκλωσης του αέρα, ώστε στην περίπτωση που ενεργοποιήσουμε τον κλιματισμό να μην επιβαρύνουμε το φίλτρο που αναλαμβάνει τα συγκράτηση των μικροσωματιδίων.

Το φίλτρο καμπίνας έχει σε αυτές τις περιπτώσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο και θα ήταν σκόπιμο να σιγουρευτούμε ότι βρίσκεται σε θέση να υπηρετήσει τον ρόλο του.

Εξίσου σημαντικός είναι και ο ρόλος των υαλοκαθαριστήρων, καθώς θεωρείστε βέβαιο ότι όταν το φαινόμενο της συγκέντρωσης σκόνης στην ατμόσφαιρα βρίσκεται σε έξαρση, οι επιφάνειες του αμαξώματος και ειδικότερα οι υαλοπίνακες καλύπτονται με ένα λεπτό φιλμ σκόνης, το οποίο μειώνει την ορατότητα.

Πριν ξεκινήσει κανείς τη διαδρομή του είναι φρόνιμο να φροντίσει για τον καθαρισμό του μπροστινού και του πίσω παρμπρίζ, καταφεύγοντας στη λύση της ρίψης νερού και της χρήσης των υαλοκαθαριστήρων.

Ένας έλεγχος στο δοχείο νερού και η πιθανή συμπλήρωση της απαραίτητης ποσότητας ίσως αποδειχθούν κρίσιμα για την ασφάλειά μας, καθώς τις περισσότερες φορές η υψηλή συγκέντρωση σκόνης στην ατμόσφαιρα συνοδεύεται και από λασποβροχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν το αυτοκίνητό μας εκτεθεί στα παραπάνω φαινόμενο, προγραμματίζουμε άμεσα τον καθαρισμό του ώστε να προστατεύσουμε τις εξωτερικές επιφάνειές του αλλά και για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα παραμείνουμε εκτεθειμένοι σε μικροσωματίδια που μπορούν να προκαλέσουν την αντίδραση του οργανισμού μας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.