ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Αγγλία: Το κόλπο που χρησιμοποιεί η αστυνομία για να ελέγξει τις ταυτότητες

Χωρίς κόπο και χωρίς να σπαταλήσουν πολύτιμους πόρους

Αγγλία: Το κόλπο που χρησιμοποιεί η αστυνομία για να ελέγξει τις ταυτότητες

Την τεχνολογία και τις δυνατότητές της αξιοποιούν οι αστυνομικές αρχές της Μ. Βρετανίας με σκοπό να περιορίσουν την ταχύτητα κίνησης των οδηγών.

Ως γνωστόν η υπερβολική ταχύτητα αποτελεί μία από τις βασικές αιτίες σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και ταυτόχρονα μια παράβαση, η οποία με τα κατάλληλα τεχνικά μέσα μπορεί με χαρακτηριστική ευκολία και συνέπεια να βεβαιωθεί.

Βέβαια οι αστυνομικές αρχές στη Μ. Βρετανία έκαναν ένα ακόμα βήμα, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σύγχρονη τεχνολογία και τις δυνατότητες τις οποίες «ξεκλειδώνει».

Οι Βρετανοί, λοιπόν, κατέφυγαν σε μια εξαιρετικά δημοφιλή εφαρμογή δορυφορικής πλοήγησης, η οποία προορίζεται για συσκευές κινητής τηλεφωνίας και χρησιμοποιείται από εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες.

Ο λόγος για το Waze, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες του να δηλώσουν τη θέση ενός ραντάρ ταχύτητας, προειδοποιώντας κατά αυτόν τον τρόπο τους υπόλοιπους οδηγούς που θα περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο ώστε να περιορίσουν την ταχύτητά τους.

Η ταχύτητα και η ευρύτητα με την οποία μεταδίδεται η πληροφορία αυτή δημιουργεί ένα… κύμα ανάσχεσης της ταχύτητας κίνησης των οχημάτων και προσαρμογής της στα όρια.

Ακόμα και στην περίπτωση, βέβαια, που το ραντάρ ταχύτητας δεν είναι υπαρκτό, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Ουσιαστικά, λοιπόν, έχουμε να κάνουμε με έναν… αναίμακτο τρόπο συμμόρφωσης των οδηγών στα όρια ταχύτητας, υπακούοντας σε μια προειδοποίηση που έχει δημιουργηθεί όχι από κάποιον χρήση της εφαρμογής αλλά από την ίδια την αστυνομία.

Το μόνο που χρειάζεται είναι η επίσκεψη των αστυνομικών από τα σημεία στα οποία βρίσκονται τα υποτιθέμενα ραντάρ ταχύτητας, καθώς η όλη διαδικασία επισήμανσής τους στην εφαρμογή της Waze διαρκεί μόλις λίγα δευτερόλεπτα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χωρίς κόπο και χωρίς να σπαταλήσουν πολύτιμους πόρους, οι βρετανικές αρχές πετυχαίνουν τον σκοπό τους, έστω κι αν στην πραγματικότητα παραπλανούν τους διερχόμενους οδηγούς για την ύπαρξη ενός ραντάρ ταχύτητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.