ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ατύχημα στο Rally Dakar 2022: Αυτοκίνητο χτύπησε αναβάτη – Τιμωρήθηκε ο οδηγός (βίντεο)

Οι αγωνοδίκες άκουσαν όσα είπε και τον τιμώρησαν με πεντάλεπτη ποινή

Ατύχημα στο Rally Dakar 2022: Αυτοκίνητο χτύπησε αναβάτη – Τιμωρήθηκε ο οδηγός (βίντεο)

Αργά εχθές το βράδυ τιμωρήθηκε το πλήρωμα του αυτοκινήτου #207 της Toyota Gazoo Racing γιατί έπεσαν πάνω σε στον Γάλλο αναβάτη B. GAVARD της RS CONCEPT με αριθμό συμμετοχής #106.

Το περιστατικό συνέβη στο πρώτο σκέλος του αγώνα και δεν το είχε δηλώσει κανείς, ούτε και ο αναβάτης που φαίνεται να κάνει σήμα στον οδηγό του αυτοκινήτου να συνεχίσει, μόλις βγαίνει κάτω από τις ρόδες του.

Οι αγωνοδίκες έλαβαν γνώση όταν επίτροπος της FIM τους έστειλε αναφορά για τον οδηγό και το παρακάτω video ζητώντας την διερεύνησή του. Αν δεν είχε κοινοποιηθεί, μπορεί να απασχολούσε την διοργάνωση του Dakar που μπορεί να μην έβλεπε τα πλάνα εγκαίρως, ειδικά από την στιγμή που δεν υπήρξε σχετική καταγγελία κάποιου αγωνιζομένου.

Το πλήρωμα Giniel De Villiers και Dennis Murphy κλήθηκαν να απαντήσουν για την πράξη τους, ενώ απολογήθηκαν και στα κοινωνικά δίκτυα ζητώντας συγνώμη και εξηγώντας την στάση του.

Καταρχήν ο Gavard, ο αναβάτης με το Ν.106 συνεχίζει κανονικά και μάλιστα είναι #48 γενικής κατάταξης με βάση την σημερινή ημέρα, στο τέλος του 3ου σκέλους.

Ο de Villiers, οδηγός του Toyota, εξηγεί πως φτάνοντας σε στενό πέρασμα είδε την μοτοσυκλέτα να έχει σταματήσει και προσπάθησε να περάσει από δίπλα της και όσο πιο σιγά γινόταν αλλά ένα βράχος κάτω από την άμμο τον έκανε να πέσει επάνω στην μοτοσυκλέτα. Έκανε πίσω και περνώντας μπροστά από τον αναβάτη εξέλαβε το σήμα του πως «όλα είναι καλά» ως προτροπή να συνεχίσει κι επειδή δεν ήθελε να κολλήσει στο συγκεκριμένο σημείο, έφυγε χωρίς να σταματήσει. Περίπου τα ίδια λέει και στην απολογία του και στα κοινωνικά δίκτια όπου δεν παρέλειψε να ζητήσει συγνώμη τονίζοντας πως ο αναβάτης είναι καλά συνεχίζοντας την πορεία του.

Οι αγωνοδίκες άκουσαν όσα είπε και τον τιμώρησαν με πεντάλεπτη ποινή. Συνοψίζοντας την αιτιολογία της απόφασής τους, ο de Villiers παραβίασε το άρθρο 48.5 του κώδικα CCRSR της FIA (Cross Country Rally Sporting Regulations) και μία διεθνών κανονισμών της FIA που καθορίζουν πως είναι υποχρεωτικό κάποιος να σταματήσει τελείως και να παράσχει βοήθεια σε αυτόν που χτύπησε. Ασχέτως αν ο αναβάτης του έκανε νόημα ή όχι.

Αυτή είναι παράβαση που κανονικά θα επέσυρε ποινή αποκλεισμού από τον αγώνα, όμως μειώθηκε στο πεντάλεπτο γιατί προσμετρήθηκε η προτροπή του αναβάτη προς τον οδηγό να συνεχίσει.

Στο σημείο αυτό δεν γίνεται να μην σας θυμίσω το editorial του ΜΟΤΟ τ.623, μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, όταν γνωρίστηκα με τον Joey Evans που όνειρό του ήταν να τρέξει στο Dakar μέχρι που έμεινε παραπληγικός.

Έχει καταγράψει την απίστευτη ιστορία του στο βιβλίο «From Para to Dakar» και χωρίς κάποιο spoiler, καθώς η ιστορία του είναι γνωστή και το βιβλίο το διαβάζει κανείς για τις λεπτομέρειες, στο τέλος του Dakar κι ένα έχει φτάσει πολύ κοντά στον τερματισμό, ένας από τους πρωτοκλασάτους οδηγούς πατά την μοτοσυκλέτα του, κυριολεκτικά την σιδερώνει και συνεχίζει σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα! Καμία σχέση με το παραπάνω σκηνικό, μία ξεκάθαρη εγκληματική ενέργεια εκείνη για την οποία ο Joey ποτέ δεν έλαβε κάποια συγνώμη παρότι ο οδηγός ήξερε τι έκανε μιας και είπε στον check point πιο κάτω να έχουν το νου τους για κάποιον αναβάτη μέσα σε χαντάκι… Θα πρέπει να δείτε τι προσωπικότητα είναι ο Joey για να καταλάβετε πως δεν ήθελε ούτε να μάθει ποιος ήταν και πως τον ευχαριστεί κιόλας, όπως γράφω στο editorial, γιατί του χάρισε αυτή την εμπειρία…

=

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.