Ο Μαξ Φερσπάπεν πήρε τη νίκη στην Ίμολα της Ιταλίας, αφήνοντας δεύτερο τον Λούις Χάμιλτον, και δείχνει πως θα έχουμε μία σπουδαία χρονιά με τους δύο πιλότους να μάχονται σώμα με σώμα για το πρωτάθλημα.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Λάντο Νόρις (McLaren-Mercedes).

Στο πρώτο Γκραν Πρι της σεζόν ο Φερστάπεν ήταν στην pole position αλλά νικητής ήταν ο Χάμιλτον. Στο δεύτερο, τώρα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ο Βρετανός ήταν αυτό που ξεκίνησε από την 1η θέση αλλά ο Φερστάπεν τον προσπέρασε στη στροφή Ταμπουρέλο και στη συνέχεια άνοιξε τη διαφορά.

Ο οδηγός της Red Bull κατάφερε να παραμείνει μπροστά από τον Χάμιλτον ακόμη και μετά το πρώτο πιτ-στοπ, με τα πράγματα να γίνονται ακόμη καλύτερα για τον Φερστάπεν όταν ο Βρετανός γλίστρησε εκτός γραμμής στη συνέχεια. Γεγονός που τον οδήγησε ξανά στα πιτς, χάνοντας κι άλλο χρόνο.

Αυτόν, βέβαια, τον κάλυψε στη συνέχεια αφού η είσοδος του οχήματος ασφαλείας είχε ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να είναι κολλητά το ένα πίσω από το άλλο, με τον Φερστάπεν όμως να παραμένει αλάνθαστος όταν ξανάρχισε η μάχη, πανηγυρίζοντας την πρώτη φετινή νίκη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!