Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα- Το μεγάλο στοίχημα του Λευτέρη Αυγενάκη

Η επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στην Ελλάδα- Το μεγάλο στοίχημα του Λευτέρη Αυγενάκη

Στις 9 Σεπτεμβρίου η Ελλάδα θα είναι στο επίκεντρο του κόσμου αφού το WRC επιστρέφει στα πάτρια εδάφη μετά από απουσία 8 ετών.

Το «Ράλι Ακρόπολις» η «Ράλι των Θεών» όπως το αποκαλούν οι ξένοι φέτος έχει μια μεγάλη έκπληξη. Η σούπερ ειδική θα γίνει στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας και τα αγωνιστικά θα περάσουν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη».

Οι φωτογραφίες των αγωνιστικών αυτοκινήτων που ξεκίναγαν το δύσκολο αγώνα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης έκαναν το γύρο του κόσμου. Και φυσικά μαγνήτιζε ο Ιερός Βράχος κάτω από τον οποίο ήταν στημένη η ράμπα της εκκίνησης. Εκατομμύρια τουρίστες έχοντας αυτές τις φωτογραφίες στα χέρια τους επισκέφθηκαν τη χώρα μας για να δουν από κοντά τον Παρθενώνα.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης που έχει και την κύρια ευθύνη του Αγώνα και είναι ο άνθρωπος που κέρδισε το στοίχημα για να επιστρέψει το WRC στην Ελλάδα ανακοίνωσε στο «Κέντρο Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» την επιστροφή του WRC στην Ελλάδα. Ο υφυπουργός ανέλυσε την πορεία που προηγήθηκε της ένταξης του αγώνα στο ημερολόγιο του WRC για το 2021, αλλά και στάθηκε στο αποτέλεσμα του πλάνου του Υπουργείου αναφορικά με την επιστροφή της χώρας σε αθλητικές διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, οι οποίες θα ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν χωρίς τις χορηγίες κορυφαίων εταιρειών από σημαντικούς επαγγελματικούς κλάδους.

Η ΕΚΟ, μέλος του Ομίλου ΕΛΠΕ, που έχει συνδέσει το όνομά της με το Ράλι Ακρόπολις, δεν θα μπορούσε να ήταν απών από τη μεγάλη διοργάνωση. Φέτος ο αγώνας θα ονομάζεται «ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις». Το νέο logo φέρει το σχήμα που είναι αποτέλεσμα ενός συνδυασμού των γραμμάτων «A» και «R».

Ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΕΛΠΕ και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΟ ΑΒΕΕ, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η ΕΚΟ πάντα πίστευε στην επιστροφή του αγώνα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

«… Δικαιωνόμαστε μαζί με όσους λίγους συνέχιζαν να το πιστεύουν και προσπάθησαν σκληρά προκειμένου να βρισκόμαστε όλοι σήμερα εδώ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Σιάμισιης.

Μεγάλος χορηγός είναι και η COSMOTE, η οποία θα στηρίξει ένα από τα πιο εντυπωσιακά εγχειρήματα της διοργάνωσης. Η Cosmote με το 5G σήμα θα στείλει τις εικόνες από την σούπερ ειδική διαδρομή σε όλο τον κόσμο. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία. Ειδική διαδρομή στο κέντρο της Αθήνας, στο Σύνταγμα , μπροστά από τον άγνωστο Στρατιώτη. Αμέσως μετά την εκκίνηση κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης τα αγωνιστικά θα κατευθυνθούν στο Σύνταγμα και θα χρονομετρηθούν για ένα χιλιόμετρο.

Η Λιάνα Μόσχου (Διευθ. Μarketing Communications Strategy Ομίλου ΟΤΕ) μετέφερε το μήνυμα του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΤΕ Μιχάλη Τσαμάζ.

Η σούπερ ειδική είναι εντυπωσιακή. Ένα υπερθέαμα που, όπως τόνισε και ο κ. Αυγενάκης, «θα ταξιδέψει την εικόνα της χώρας μας απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλο τον κόσμο».

Φυσικά τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια. Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της τήρησης των μέτρων. Τα αγωνιστικά θα κάνουν την χρονομετρημένη διαδρομή στους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας και φυσικά θα περάσουν μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Αυτή την ειδική θα δουν ταυτόχρονα μισό δισεκατομμύριο θεατές σε 180 χώρες. Αυτή η προβολή της χώρας μας αναγνωρίζεται και από τον ΕΟΤ, που παραδοσιακά στηρίζει έμπρακτα τον αγώνα, δήλωσε και ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, κ. Δημήτρης Φραγκάκης.

Ο αγώνας

Η αλυτάρχης του αγώνα κυρία Ανίτα Πασσαλή έδωσε το στίγμα του αγώνα και αναφέρθηκε στις ειδικές διαδρομές. Η καρό σημαία της εκκίνησης θα δοθεί την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου. Την Παρασκευή,10/9, το Σάββατο 10/9 και την Κυριακή 11/9 ακολουθούν τρείς καθαρά αγωνιστικές ημέρες. Ο αγώνας θα κάνει ένα μικρό πέρασμα από την Πελοπόννησο αλλά το επίκεντρο του αγώνα το Σάββατο και την Κυριακή θα είναι Στερεά Ελλάδα.

Η ελληνική κυβέρνηση εγγυήθηκε προς την FIA και τον διοργανωτή, το οικονομικό και οργανωτικό σκέλος του αγώνα. Είναι η πρώτη φορά που από κοινού τρείς Περιφέρειες , τρείς Δήμοι και ο ΕΟΤ συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν μια άψογη διοργάνωση. Συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητοι πόροι και οι Χορηγοί που συμβάλουν στον αγώνα αυτό γνωρίζουν ότι θα έχουν τεράστια προβολή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στελέχη των χορηγών του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που άλλωστε αποτελούν και τους μεγαλύτερους «συμμάχους» της διοργάνωσης. Ανάμεσά τους η Toyota Ελλάς, που κατέχει ηγετική θέση σε επίπεδο πωλήσεων και after sales στην ελληνική αγορά επί σειρά ετών, η Κωτσόβολος, που με 70 χρόνια παρουσίας στην αγορά διαθέτει πανελλαδικά δίκτυο με 95 φυσικά καταστήματα προϊόντων τεχνολογίας, ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών ειδών, η Chipita με τη μάρκα 7DAYS, η Νέα Οδός και η Κεντρική Οδός, καθώς και οι ANEK Lines και Superfast Ferries, όπως και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Αποκλειστικά και ζωντανά στην COSMOTE TV

Τα κανάλια COSMOTE SPORT θα προσφέρουν στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού υψηλού επιπέδου κάλυψη, μεταδίδοντας ζωντανά και αποκλειστικά όλα όσα θα συμβούν στις ειδικές διαδρομές του αγωνιστικού τριημέρου. Ζωντανά θα μεταδοθεί και όλη η δράση της πρώτης ημέρας της διοργάνωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.