ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημογραφικό: Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ελληνισμού και ουδείς ασχολείται σοβαρά με αυτό. Δεν υπάρχει ελπίδα...

Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένειά του Μ.Σουμάχερ για ψεύτικη συνέντευξη μέσω τεχνητής νοημοσύνης 

Η εκπρόσωπος της οικογένειας του Μ.Σουμάχερ έκανε λόγο για «επιτυχημένη» νομική κίνηση

Αποζημίωση 200.000 ευρώ στην οικογένειά του Μ.Σουμάχερ για ψεύτικη συνέντευξη μέσω τεχνητής νοημοσύνης 

H οικογένεια του «θρύλου» της Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ θα πάρει αποζημίωση 200.000 ευρώ καθώς κέρδισε αγωγή κατά του εκδότη γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, το οποίο δημοσίευσε «συνέντευξή» του, η οποία δημιουργήθηκε μέσω AI. 

Σύμφωνα με τη Guardian, τον Απρίλιο του 2023, το περιοδικό «Die Aktuelle» απεικόνιζε στο εξώφυλλό τον Σουμάχερ με τον τίτλο: «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη», με τις υποτιθέμενες ατάκες που αποδίδονταν στον «θρύλο» της Formula 1 να παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη στο Associated Press, η εκπρόσωπος της οικογένειας του Σουμάχερ, Σαμπίν Κεμ, έκανε λόγο για «επιτυχημένη» νομική κίνηση, χωρίς να προχωρήσει σε περαιτέρω σχολιασμό. Το ποσό της αποζημίωσης φέρεται να ανέρχεται σε 200.000 ευρώ.

Μετά τον σάλο που είχε προκληθεί από την υποτιθέμενη συνέντευξη, ο γερμανικός όμιλος μέσων ενημέρωσης Funke είχε ζητήσει συγγνώμη από την οικογένεια του Σουμάχερ, ενώ είχε προχωρήσει στην απόλυση της αρχισυντάκτριας του «Die Aktuelle», Αν Χόφμαν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν έπρεπε ποτέ να δημοσιευθεί. Δεν ανταποκρίνεται σε καμία περίπτωση στα πρότυπα της δημοσιογραφίας που περιμένουμε εμείς και οι αναγνώστες μας, από μια ομάδα όπως η Funke», ανέφερε τότε η διευθύντρια των περιοδικών του ομίλου, Μπιάνκα Πόλμαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.