ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Formula 1: Νικητής στη Βαρκελώνη ο Verstappen – Ολικές ανατροπές στη βαθμολογία

Εκτός βάθρου η Ferrari

Formula 1: Νικητής στη Βαρκελώνη ο Verstappen – Ολικές ανατροπές στη βαθμολογία

Νικητής του έκτου γύρου του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στη Βαρκελώνη ο Max Verstappen σε ένα γκραν πρι γεμάτο δράματα και ανατροπές μέχρι τέλους.

Δεύτερος τερμάτισε o Sezio Perez με τη δεύτερη Red Bull και τρίτος ο Russell, στο πρώτο βάθρο της χρονιάς που δεν είχε Ferrari!

Αυτό το γρκαν πρι της Βαρκελώνης έφερε και την ολική ανατροπή στους πίνακες του πρωταθλήματος τόσο των οδηγών όσο και των κατασκευαστών με την Red Bull να εξοστρακίζει από την πρώτη θέση τη Ferrari.

Τέταρτος τερμάτισε ο Carlos Sainz και πέμπτος ο Lewis Hamilton, ο οποίος έχασε την τέταρτη θέση στον τελευταίο γύρο μετά από πρόβλημα στο μονοθέσιο με τους μηχανικούς του να τον προειδοποιούν στα τελευταί δευτερόλεπτα του αγώμα ακόμη και για εγκατάλειψη.

Τα δράματα ξεκίνησαν από την πρώτη στροφή με τον Lewis Hamilton που είχε εκκινήσει από την έκτη θέση είχε αναρριχηθεί στην πέμπτη και προσπαθούσε για την τέταρτη να πέφτει τελευταίος μετά από επαφή με τον Kevin Magnussen που του προκάλεσε κλατάρισμα ελαστικού. Το συμβάν κρίθηκε από τους αγωνοδίκες ως αγωνιστικό αν και ο Βρετανός δεν φαινόταν να έχει ευθύνη.

Τα δράματα κλιμακώθηκαν στη συνέχεια με το  Sainz αρχικά που βγήκε εκτός στην αμμοπαγίδα, ενώ τον ίδιο… δρόμο ακολούθησε δυο γύρους αργότερα και ο Max Verstappen πέφτοντας έτσι από την δεύτερη στην  τέταρτη θέση. Ακολούθησαν σκληρές μάχες των δύο Red Bull με τον Russell. Αρχικά προσπάθησε ο Perez να προσπεράσει τον Russell, ανεπιτυχώς όμως. Αλλαξε αμέσως η στρατηγική των Red Bull με τον  Verstappen να περνά τον Perez και αν επιχειρεί αυτός να προσπεράσει τον Russell.

Αντιμετώπισε όμως μεγάλα προβλήματα με το DRS το οποίο δεν άνοιγει ή άνοιγε περιστασιακά με αποτέλεσμα να μην μπορεί επί αρκετούς γύρους να προσπεράσει τον Russell. Με τον εκνευρισμό του Ολλανδού να περισσεύει και να γίνεται εμφανής ακολούθησε μια πραγματικά εκπληκτική μάχη μεταξύ  Verstappen και Russell. Την ίδια ώρα ο Perez δήλωνε σίγουρος για τον εαυτό του και ζητούσε από τους μηχανικούς του να πουμ στον Verstappen να τον αφήσει να περάσει. Φυσικά αυτό δεν έγινε, αλλά λίγο αργότερα ο verstappen μπήκε στα pits.

Το νέο δράμα ήρθε από τη Ferrari με τον πρωτοπόρο και με διαφορά που εξασφάλιζε σίγουρη νίκη Charles Leclerc να εγκαταλείπει λόγω κινητήρα! Απίστευτη ατυχία με τον επικεφαλής του πρωταθλήματος οδηγών, μέχρι σήμερα, να χάνει σίγουρους και πολλούς πόντους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εντωμεταξύ πρώτος είχε περάσει ο Russell και ο Perez δεύτερος που τον πίεζε και τελικά τον προσπέρασε. Ο Μεξικανός μπήκε στα pits και ο Ολλανδός μπήκε επιτέλους στην πρωτοπορία του αγώνα. Ένα ακόμη pit stop έφερε τον Verstappen πίσω από τον Perez ο οποίος έλαβε την εντολή όταν τον πλησιάσει ο Verstappen να τον αφήσει να περάσει. Για πρώτη φορά ο Μεξικανός διαμαρτυρήθηκε στον ασύρματο. «Αυτό δεν είναι δίκαιο, αλλά οκ», είπε. Το έκανε στον 49ο γύρο, με τον Verstappen να παίρνει την πρωτοπορία του αγώνα και να την κρατά ως το τέλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.