ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Λιούις Χάμιλτον: «Δεχόμουν ρατσιστικές επιθέσεις και bullying στο σχολείο»

Του πέταγαν μέχρι και μπανάνες όπως δήλωσε

Λιούις Χάμιλτον: «Δεχόμουν ρατσιστικές επιθέσεις και bullying στο σχολείο»

Μπορεί ο Λιούις Χάμιλτον από τότε που βρίσκεται στον «μαγικό» κόσμο της Formula 1 να περιβάλλεται από λάμψη και δόξα, αλλά τα παιδικά του χρόνια μόνο τόσο όμορφα δεν ήταν.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στην F1, μέσω podcast που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο τη Δευτέρα (23/1), αποκάλυψε ότι υπέφερε από ρατσιστικές επιθέσεις και εκφοβισμό στο σχολείο ως παιδί. Όπως είπε, αυτή η περίοδος ήταν η «πιο τραυματική» της ζωής του.

Ο 38χρονος επτάκις πρωταθλητής, ο οποίος μεγάλωσε σε μια μικρή πόλη κοντά στο Λονδίνο, είπε: «Για μένα, το σχολείο ήταν το πιο τραυματικό και δύσκολο κομμάτι της ζωής μου. Άρχισαν να με εκφοβίζουν όταν ήμουν 6 χρονών. Στο σχολείο μου, ήμουν ένα από τα τρία μαύρα παιδιά και μεγαλύτεροι, πιο δυνατοί τύποι με εκφόβιζαν πολύ συχνά».

Χάμιλτον: Μου πέταγαν ακόμη και μπανάνες

Ο Χάμιλτον έκανε λόγο για «επιθέσεις όλη την ώρα, πράγματα που μου πέταγαν, ακόμα και μπανάνες. Άτομα που χρησιμοποιούσαν τη λέξη “νέγρος” με απόλυτη ηρεμία. Άνθρωποι που με αντιμετώπιζαν άσχημα, χωρίς να ξέρω ποια ήταν η θέση μου. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο».

Στη συνέχεια ο Βρετανός οδηγός αγώνων τόνισε: «Δεν είχα όρεξη να γυρίσω σπίτι και να πω στους γονείς μου ότι αυτά τα παιδιά με αποκαλούσαν νέγρο ή ότι είχα δεχτεί bullying, ακόμη και ξυλοδαρμό στο σχολείο. Δεν ήθελα ο πατέρας μου να πιστεύει ότι δεν ήμουν δυνατός».

Ο Χάμιλτον, ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών, παραμένει ο μόνος μαύρος οδηγός στην F1 μέχρι σήμερα.

Δημιούργησε το ίδρυμα «Mission 44» και τον οργανισμό «Ignite», που στοχεύουν το ένα να βοηθήσει νέους από μειονεκτικά περιβάλλοντα και το άλλο να προωθήσει μεταξύ αυτών των νέων ανθρώπων, οδηγούς, σε συνεργασία με τη Mercedes.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης του «Mission 44», ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής προχώρησε τον Ιούλιο του σε μια προσωπική δέσμευση ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.