ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Λούις Χάμιλτον: «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου» – Το «χρυσό» συμβόλαιο που υπέγραψε

«Η Mercedes ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών»

Λούις Χάμιλτον: «Ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου» – Το «χρυσό» συμβόλαιο που υπέγραψε

Ο Λούις Χάμιλτον, το μεσημέρι του Σαββάτου (3/2), έκανε την πρώτη του ανάρτηση μετά την μεταγραφή του στη Ferrari, τονίζοντας πως «ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και θα ενταχθώ στη Scuderia Ferrari το 2025».

Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής αφήνει στο τέλος του 2024 τη Mercedes, προκειμένου να ενταχθεί στη Skuderia.

«Η Mercedes ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών, οπότε αυτή η απόφαση ήταν η πιο δύσκολη που χρειάστηκε να πάρω ποτέ (…) Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω μια αλλαγή και να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση» επισημαίνει.

Ο Χάμιλτον υπέγραψε «χρυσό» συμβόλαιο αξίας 40 εκατομμυρίων λιρών (47 εκατ. ευρώ) για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ferrari.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Πέρασαν μερικές τρελές μέρες που ήταν γεμάτες με μια ολόκληρο φάσμα συναισθημάτων.

Αλλά όπως όλοι γνωρίζετε τώρα, μετά από 11 απίστευτα χρόνια στην ομάδα F1 της Mercedes-AMG PETRONAS, ήρθε η ώρα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου και θα ενταχθώ στη Scuderia Ferrari το 2025.

Νιώθω απίστευτα τυχερός, αφού πέτυχα πράγματα με τη Mercedes που μπορούσα μόνο να ονειρευτώ ως παιδί, και τώρα έχω την ευκαιρία να εκπληρώσω ένα άλλο παιδικό όνειρο. Οδηγώντας στα κόκκινα της Ferrari.

Η Mercedes ήταν ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου από τότε που ήμουν 13 ετών, οπότε αυτή η απόφαση ήταν η πιο δύσκολη που χρειάστηκε να πάρω ποτέ. Είμαι απίστευτα περήφανος για όλα όσα πετύχαμε μαζί και είμαι πολύ ευγνώμων για τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωση όλων με τους οποίους συνεργάστηκα όλα αυτά τα χρόνια και φυσικά του Τότο (Τότο Βολφ), για τη φιλία, την καθοδήγηση και την ηγεσία του.

Μαζί κερδίσαμε τίτλους, καταρρίψαμε ρεκόρ και γίναμε η πιο επιτυχημένη συνεργασία οδηγών-ομάδας στην ιστορία της F1. Και φυσικά δεν μπορώ να ξεχάσω τον Νίκι (Νίκι Λάουντα) που ήταν μεγάλος υποστηρικτής και που μου λείπει ακόμα καθημερινά.

Πρέπει επίσης να μοιραστώ την τεράστια εκτίμησή μου σε όλο το διοικητικό συμβούλιο της Mercedes-Benz και σε όλους στην εταιρεία στη Γερμανία και σε όλο τον κόσμο που με στήριξαν αυτά τα 26 χρόνια.

Αλλά είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνω μια αλλαγή και να αντιμετωπίσω μια νέα πρόκληση. Θυμάμαι ακόμα το συναίσθημα του να κάνω ένα άλμα πίστης στο άγνωστο όταν μπήκα για πρώτη φορά στη Mercedes το 2013.

Ξέρω ότι κάποιοι δεν το καταλάβαιναν εκείνη τη στιγμή, αλλά είχα δίκιο που έκανα την κίνηση τότε και αυτή είναι η αίσθηση που έχω ξανά τώρα. Είμαι ενθουσιασμένος που βλέπω τι μπορώ να φέρω σε αυτή τη νέα ευκαιρία και τι μπορούμε να κάνουμε μαζί.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, δεν σκέφτομαι το 2025. Η εστίασή μου είναι στην επερχόμενη σεζόν και να επιστρέψω στην πίστα με τη Mercedes.

Έχω περισσότερη θέληση από ποτέ, είμαι σε καλύτερη φυσική κατάσταση και πιο συγκεντρωμένος από ποτέ και θέλω να βοηθήσω τη Mercedes να κερδίσει για άλλη μια φορά. Είμαι 100% αφοσιωμένος στη δουλειά που πρέπει να κάνω και αποφασισμένος να τερματίσω τη συνεργασία μου με την ομάδα με διάκριση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ευχαριστώ όλους εσάς που ήσασταν σε αυτό το ταξίδι μαζί μου, με σηκώσατε ψηλά ενώ κυνηγώ τα όνειρά μου και ελπίζω να συνεχίσω να σας κάνω περήφανους. Όπως πάντα, σας στέλνω την αγάπη και τη θετική μου ενέργεια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.