ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Bugatti Type 59: To θρυλικό αυτοκίνητο του 1934 πωλείται για 12 εκατομμύρια ευρώ (φωτό)

Bugatti Type 59: To θρυλικό αυτοκίνητο του 1934 πωλείται για 12 εκατομμύρια ευρώ (φωτό)

Η συγκεκριμένη Bugatti Type 59 που διατηρεί τις γρατσουνιές και όλη την ταλαιπωρία που είχε περάσει από τις ημέρες που βρισκόταν σε ενεργή αγωνιστική δράση, πωλείται για 12 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτή η Type 59 με τον κινητήρα Νο. 5 είχε αρχικά σχεδιαστεί ως μέλος της ομάδας της Bugatti για τους αγώνες της σεζόν 1934-1935.

Οδηγήθηκε κυρίως από τον Rene Dreyfus και είχε πάρει μία τρίτη θέση στο γκραν πρι του Μονακό και μία νίκη στο βελγικό Γκραν Πρι στο Σπα.

Όταν ο Γάλλος κατασκευαστής αποσύρθηκε από τα Γκραν Πρι, μετέτρεψε αυτή την Type 59 για διάφορα αγωνιστικά events και άλλαξε κάποια μηχανικά μέρη (αφαίρεσε τον supercharger και έβαλε ένα νέο κιβώτιο ξηρού συμπλέκτη), ενώ έγιναν και αλλαγές στο πλαίσιο και στο αμάξωμα. Ακομα και έτσι, η μεταποιημένη Type 59 κυριάρχησε σε όσους αγώνες συμμετείχε το 1937.

Την επόμενη χρονιά το αυτοκίνητο εγκατέλειψε οριστικά την αγωνιστική δράση και αγοράστηκε απο τον βασιλιά του Βελγίου Λεοπόλδο τον 3ο.

Από τότε πέρασε από τέσσερις διαφορετικούς ιδιοκτήτες και πωλείται όπως βλέπουμε στην αρχική της αγωνιστική κατάσταση, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αξία της.

Κάτω από το μικρό εμπρός καπό βρίσκεται ένας εν σειρά οκτακύλινδρος κινητήρας των 3,25 λίτρων, με απόδοση στα 250 άλογα όταν ακόμα είχε τον υπερσυμπιεστή, αριθμός ιδιαίτερα εντυπωσιακός για την εποχή του.

Το κιβώτιο είναι 4 σχέσεων μηχανικό, ενώ υπάρχουν ταμπούρα σε όλους τους τροχούς, με άκαμπτο άξονα εμπρός και ημιελλειπτικά φύλλα σούστας και αμορτισέρ της De Ram ενώ πίσω υπάρχει άκαμπτος άξονας.

Η τιμή της, λόγω και του σπουδαίου παρελθόντος της αναμένεται να κινηθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα, με τους ειδικούς να υπολογίζουν ότι θα σπάσει το φράγμα των 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.