H Ferrari μοιράζει μπόνους μετά το ρεκόρ πωλήσεων για το 2022

Το 2022 ήταν η καλύτερη χρονιά σε εμπορικό επίπεδο στην ιστορία της Ferrari όχι μόνο από πλευράς πωλήσεων αλλά και καθαρών κερδών

H Ferrari μοιράζει μπόνους μετά το ρεκόρ πωλήσεων για το 2022

Η Ferrari είχε μια φανταστική χρονιά το 2022. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, ταξινόμησε 13.221 νέα οχήματα έναντι 11.155 μοντέλων το 2021, με τα καθαρά κέρδη των €939 εκατ. να σημειώνουν επίσης ιστορικό ρεκόρ!

Η αγορά της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής αλλά και της Αφρικής ήταν οι καλύτερες εμπορικά για τη Ferrari το 2022, με τις παραδόσεις των μοντέλων της να φθάνουν τα 5.958 οχήματα, 466 μονάδες υψηλότερα από τα αντίστοιχα περσινά νούμερα.

Οι πωλήσεις στις Η.Π.Α. ανήλθαν στις 3.447 μονάδες, με τους εύπορους Κινέζους να αγοράζουν 1.552 αυτοκίνητα, σε σύγκριση με τα 899 την προηγούμενης χρονιάς. Τέλος, στην υπόλοιπη αγορά της Ασίας-Ειρηνικού (APAC) η Ferrari ταξινόμησε 2.264 μονάδες.

Τα συνολικά έσοδα της Ferrari για το 2022 ήταν €5,095 δισ. αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το 2022. Η αύξηση στις πωλήσεις νέων οχημάτων αλλά και ανταλλακτικών, έφερε στα ταμεία της φίρμας €4,341 δισ. (αύξηση 22%), ενώ οι εμπορικές συμφωνίες αλλά και οι χορηγίες ενίσχυσαν τα έσοδα της εταιρείας κατά €479 εκατ.

Η Ferrari εκτιμά ότι το 2023 θα είναι ακόμα καλύτερο σε εμπορικό επίπεδο, προβλέποντας μάλιστα ότι τα έσοδα θα αυξηθούν στα €5,7 δισ. Βέβαια, οι Ιταλοί θα αυξήσουν τις τιμές στα μοντέλα τους προκειμένου όπως δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της φίρμας, να αντισταθμίσουν το πληθωριστικό κόστος.

Οι παραδόσεις της Ferrari Purosangue έχουν ήδη ξεκινήσει, με το βιβλίο παραγγελιών του μοντέλου βέβαια να έχει κλείσει για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ωστόσο σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι Ιταλοί εργάζονται πάνω σε ένα νέο V12 μοντέλο που όπως όλα δείχνουν θα διαδεχτεί την 812. Μάλιστα, η παρουσίαση του αναμένεται το δεύτερο 6μηνο του 2023.

Στον 7ο ουρανό όμως πρέπει να βρίσκονται και οι σχεδόν 5.000 εργαζόμενοι της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, οι οποίοι θα λάβουν έκαστος ένα έξτρα bonus €13.500 ως επιβράβευση, ποσό αυξημένο κατά 12,5% σε σχέση με πέρσι!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.