ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

H Honda θα επαναφέρει το Prelude ως ηλεκτρικό

To Honda Prelude είναι ένα ακόμα όνομα από τα παλιά που θα το δούμε να επιστρέφει στις εκθέσεις. Από το 2028 ως ένα διθέσιο ηλεκτρικό sportscar

H Honda θα επαναφέρει το Prelude ως ηλεκτρικό

Οι αυτοκινητοβιομηχανιές εδώ και καιρό έχουν μπει σε διαδικασία εξηλεκτρισμού της γκάμας τους και από τη μετάβαση αυτή δε θα μπορούσε να απουσιάζει η Honda. O Ιάπωνας κατασκευαστής θέλει μέχρι το 2030 να παράγει 2 εκατ. ηλεκτρικά ετησίως, διαθέτοντας παγκοσμίως μια ευρεία γκάμα 30 ηλεκτρικών μοντέλων που θα από ελαφρά επαγγελματικά μέχρι σούπερκαρ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ιαπωνικού Τύπου ένα από αυτά τα μοντέλα θα είναι το νέο Honda Prelude, που θα επιστρέψει ως διθέσιο ηλεκτρικό σπόρτσκαρ. Θυμίζουμε ότι η πρώτη γενιά του Honda Prelude λανσαρίστηκε στην Ιαπωνία το 1978. Μετά από πέντε γενιές και περίπου 826.000 πωλήσεις παγκοσμίως, η παραγωγή του σταμάτησε το 2001.

Ο ηλεκτρικός διάδοχος του Prelude αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2028 σε Ευρώπη, Ασία και Β. Αμερική και να τοποθετείται στην γκάμα κάτω από το νέο ηλεκτρικό NSX που θα αποτελέσει το σούπερκαρ-ναυαρχίδα της Honda.

Στην εικόνα που δημοσίευσε η Honda συνοψίζοντας τα σχέδια εξηλεκτρισμού της, απεικονίζεται η σιλουέτα δύο σπόρτσκαρ. Με τον ερχομό του ηλεκτρικού NSX να είναι σχεδόν βέβαιος, μένει να δούμε εάν το ρεπορτάζ επιβεβαιωθεί και το έτερο σπόρτσκαρ θα ακούει στο όνομα Prelude.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.