ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

H Toyota φλερτάρει για άλλη μια χρονιά με την κορυφή των πωλήσεων

Οι πωλήσεις της Toyota σημείωσαν αύξηση 1,5% το Νοέμβριο, σημειώνοντας νέο ρεκόρ με 833.104 ταξινομήσεις. Οι Ιάπωνες για μια ακόμη χρονιά αναμένεται να βρεθούν στην πρώτη θέση παγκοσμίως

H Toyota φλερτάρει για άλλη μια χρονιά με την κορυφή των πωλήσεων

Η Toyota (συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών της, Lexus, Daihatsu και Hino) ταξινόμησε το ημερολογιακό έτος 2021, 10,496 εκατ. οχήματα παγκοσμίως , κατακτώντας για δεύτερη σερί χρονιά την κορυφή των πωλήσεων.

Κάτι που όπως όλα δείχνουν θα συμβεί και για τρίτη συναπτή χρονιά! Το μόνο ουσιαστικά που απομένει να δούμε στην πράξη, είναι ο τελικός αριθμός αυτών των ταξινομήσεων.

Το Νοέμβριο πάντως η Toyota αύξησε τις πωλήσεις της κατά 1,5% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, «κλείνοντας» στις 833.104 ταξινομήσεις. Οι πωλήσεις στην εγχώρια αγορά μειώθηκαν κατά 3,3% στα 266.174 οχήματα, αυξήθηκαν ωστόσο κατά 3,8% οι εξαγωγές, στις 566.930 μονάδες.

Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Toyota, «οι παγκόσμιες πωλήσεις καθώς και η παραγωγή βελτιώθηκαν αισθητά το Νοέμβριο χάρη στην ανάκαμψη που εμφάνισε η αγορά στη διαθεσιμότητα πρώτων υλών καθώς και προμηθειών σε απαραίτητα εξαρτήματα (όπως τους ημιαγωγούς) για τους κατασκευαστές. Ευελπιστούμε πως η συνέχεια θα είναι ανάλογη».

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ιαπώνων, ο Δεκέμβρης θα κλείσει λίγο πάνω από τις 700.000 πωλήσεις, με την Toyota να ταξινομεί κοντά στα 9,2 εκατ. νέα μοντέλα το 2022. Συμπεριλαμβανομένων και των λοιπών θυγατρικών εταιρειών, οι Ιάπωνες μόνο με κάποιο «θαύμα» μπορούν να χάσουν την πρωτιά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.