ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η παραγωγή του Toyota Yaris έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. αυτοκινήτων

Έπειτα από 25 έτη συνεχούς παρουσίας στις αγορές και τέσσερις γενιές, το Toyota Yaris έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. μονάδων

Η παραγωγή του Toyota Yaris έσπασε το φράγμα των 10 εκατ. αυτοκινήτων

Το Toyota Yaris είναι το έκτο μοντέλο της ιαπωνικής φίρμας που η παραγωγή του ξεπερνά τις 10 εκατ. μονάδες.

Από το 1998 έως και σήμερα, το Yaris, αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα «μικρά» της αγοράς με την γκάμα του πλέον να περιλαμβάνει και «Cross» έκδοση αλλά και το απόλυτο «GR».

Η πρώτη γενιά του Toyota Yaris κέρδισε μεταξύ άλλων και τον τίτλο του Car Of The Year το 2000. Το 2005, παρουσιάστηκε η δεύτερη κατά σειρά γενιά του μοντέλου η οποία μεγάλωσε αισθητά σε διαστάσεις, κυκλοφόρησε σε τρεις εκδόσεις κινητήρων, με την έκδοση «TS» που παρουσιάστηκε το 2006 να τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας από πλευράς απόδοσης, κρύβοντας κάτω από το καπό της έναν 1.800άρη κινητήρα με 133 PS.

H τρίτη γενιά, κυκλοφόρησε στην ευρωπαϊκή αγορά το 2011, φέρνοντας τα πάνω κάτω στην κλάση των Supermini, αφού το Yaris διετίθεντο και σε υβριδική έκδοση για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

Η τέταρτη και υπάρχουσα εκδοχή του αυτοκινήτου, φέρει το υβριδικό σύστημα 4ης γενιάς της Toyota, διατίθεται για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου σε χωμάτινη έκδοση (Yaris Cross), με τους Ιάπωνες να προσθέτουν το κερασάκι στην τούρτα, την απόλυτη δηλαδή έκδοση «GR».

Έχοντας εξελιχθεί μέσα από τη συνεργασία με τους experts της Toyota GAZOO Racing World Rally Team, το GR Yaris εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνησης (GR-FOUR), καθώς και με έναν εντυπωσιακό 3κύλινδρο κινητήρα 1.6 lt απόδοσης 272 PS με 390 Nm ροπής.

Από τα 10+ εκατ. Yaris που έχουν παραχθεί μέχρι σήμερα, τα 5.155.506 έχουν κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.