Η SsangYong μετονομάζεται σε KG Mobility και επιστρέφει δυναμικά

Η αλλαγή του ονόματος για την SsangYong έρχεται σε συνέχεια της εξαγοράς της από τον Όμιλο KG

Η SsangYong μετονομάζεται σε KG Mobility και επιστρέφει δυναμικά

Η SsangYong, η παλαιότερη αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας, εξαγοράστηκε από τον Όμιλο KG πέρυσι και ο νέος ιδιοκτήτης της θέλει να αφήσει πίσω το παρελθόν αλλάζοντας ακόμη και το όνομα της εταιρείας.

Έτσι, μέσα στη χρονιά θα μετονομαστεί σε KG Mobility και όλα τα προϊόντα της θα λάβουν ένα νέο λογότυπο. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν αυτήν την εβδομάδα από τον πρόεδρο του KG Group, Kwak Jea-sun.

«Το όνομα SsangYong Motor κουβαλά πολύ καλές αναμνήσεις από το παρελθόν αλλά και μια οδυνηρή εικόνα», είπε ο Kwak στους εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

«Από τώρα και στο εξής, όλα τα αυτοκίνητα που θα παράγει η εταιρεία θα κυκλοφορούν με το όνομα KG. Όμως αυτό, δεν σημαίνει πως θα απεμπολήσουμε την ιστορία της SsangYong Motor», είπε στους δημοσιογράφους.

Η SsangYong ιδρύθηκε το 1954, αλλά το όνομα SsangYong εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία εξαγοράστηκε αργότερα από την Daewoo και στη συνέχεια από την κινεζική SAIC Motor και την ινδική Mahindra & Mahindra.

Η KG Group έγινε ο ιδιοκτήτης της μάρκας πέρυσι. Η αλλαγή του ονόματος θα πρέπει να εγκριθεί από τους μετόχους κατά τη διάρκεια συνεδρίασης τον Μάρτιο του 2023.

Εάν η αλλαγή πάρει το πράσινο φως, θα υποστηριχθεί επίσης από μια πλήρη αναθεώρηση του μάρκετινγκ της μάρκας, συμπεριλαμβανομένου του λογότυπου και της εταιρικής ταυτότητας. Το σημερινό όνομα της εταιρείας χρησιμοποιείται τα τελευταία 35 χρόνια και ο Kwak παραδέχτηκε ότι η αλλαγή του ονόματος ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη απόφαση.

Σύμφωνα με την The Korea Herald, το νέο όνομα KG Mobility πιθανότατα σηματοδοτεί και μια αλλαγή στην επιχειρηματική στρατηγική της SsangYong από μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία σε μια εταιρεία κινητικότητας.

Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η αλλαγή του ονόματος θα έρθει με αναθεώρηση του χαρτοφυλακίου προϊόντων και εάν οι φιλοδοξίες της SsangYong θα γίνουν παγκόσμιες. Επί του παρόντος, η μάρκα πουλά οχήματα στη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, την Ευρώπη και μερικές άλλες αγορές.

Πιο πρόσφατα, παρουσίασε το SUV Torres ως νέα προσθήκη στη γκάμα μοντέλων της στη Νότια Κορέα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.