ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Η Tesla ανακαλεί 362.758 αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στο λογισμικό

O Elon Musk σχολίασε ότι είναι «είναι απολύτως λάθος» να χρησιμοποιείτε η λέξη «ανάκληση» για μια αναβάθμιση λογισμικού

Η Tesla ανακαλεί 362.758 αυτοκίνητα λόγω προβλήματος στο λογισμικό

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής υπηρεσία οδικής ασφάλειας (NHTSA), η Tesla προχωρά στην ανάκληση 362.758 αυτοκινήτων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, λόγω βλαβών στο λογισμικό αυτόνομης οδήγησης, το γνωστό και ως Full Self-Driving Beta ή FSD Beta.

Όπως τονίζεται από τη NHTSA, το λογισμικό της Tesla επιτρέπει σε ένα όχημα να «υπερβαίνει τα όρια ταχύτητας ή να διέρχεται από διασταυρώσεις με παράνομο ή απρόβλεπτο τρόπο, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο σύγκρουσης».

Η ανάκληση αφορά 362.758 αυτοκίνητα και συγκεκριμένα Model S και Model X που κατασκευάστηκαν από το 2016 έως το 2023, Model 3 που κατασκευάστηκαν από το 2017 έως το 2023 και Model Y που κατασκευάστηκαν από το 2020 έως το 2023.

Η Tesla από την πλευρά της ανέφερε ότι δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά με τραυματισμούς ή θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με την συγκεκριμένη ανάκληση οχημάτων, καθώς επίσης και πως το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με μια δωρεάν ενημέρωση λογισμικού over-the-air που θα κυκλοφορήσει.

O Elon Musk από την πλευρά του, με ανάρτηση του στο Twitter σχολίασε ότι είναι «είναι απολύτως λάθος» να χρησιμοποιείτε η λέξη «ανάκληση» για μια αναβάθμιση λογισμικού.

Υπενθυμίζουμε ότι η Tesla είχε ανακαλέσει και πέρσι περίπου 54.000 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ με λογισμικό FSD Beta, το οποίο επέτρεπε σε ορισμένα οχήματα να μην σταματούν εντελώς στο σήμα «STOP».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.