Ρεκόρ παραγγελιών για το 5θυρο Suzuki Jimny πριν καν κυκλοφορήσει

Μπορεί το εμπορικό του λανσάρισμα να είναι προγραμματισμένο για τις 7 Ιουνίου, αλλά το 5θυρο Suzuki Jimny έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 30.000 προπαραγγελίες

Ρεκόρ παραγγελιών για το 5θυρο Suzuki Jimny πριν καν κυκλοφορήσει

H Μaruti-Suzuki παρουσίασε το πολυαναμενόμενο 5θυρο Suzuki Jimny τον περασμένο Ιανουάριο στην Έκθεση Auto Expo 2023 στην Ινδία. Και παρόλο που η εμπορική του διάθεση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα στην ασιατική αγορά -κάτι που θα συμβεί στις 7 Ιουνίου, η 5θυρη έκδοση του καθαρόαιμου off-roader έχει ήδη σπάσει τα ταμεία.

Συγκεκριμένα, χωρίς η Μaruti-Suzuki να έχει έχει ανακοινώσει τις τιμές του, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 30.000 προπαραγγελίες μόνο από την αγορά της Ινδίας, γεγονός που αποτελεί δείγμα της επιτυχίας που θα σημείωνε το 5θυρο Jimny εάν έβαζε πλώρη και για την Ευρώπη.

Θυμίζουμε ότι σε αντίθεση με την 3θυρη έκδοση του που έχει μήκος 3.645 mm, το μήκος του νέο 5θυρου Jimny είναι 3.985 mm. Παράλληλα, το μεταξόνιο του αυξήθηκε από τα 2.250 mm στα 2.590 mm, ενώ δεν υπάρχουν αλλαγές στο ύψος και το πλάτος του σε σχέση με το μικρό Jimny που βρίσκεται σήμερα στις αγορές.

Χάρη στο αυξημένο μήκος και τις πίσω πόρτες, το 5θυρο Jimny μπορεί να μεταφέρει πέντε επιβάτες με μεγαλύτερη άνεση και ο χώρος αποσκευών του έχει όγκο 208 lt, νούμερο που μπορεί να αυξηθεί στα 332 lt αναδιπλώνοντας την πίσω σειρά καθισμάτων.

Κάτω από το καπό του φιλοξενεί ένα ατμοσφαιρικό τετρακύλινδρο μοτέρ 1,5 λίτρων με ισχύ 106 PS στις 6.000 rpm και 134 Nm ροπής στις 4.400 rpm.  Η ισχύς περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου χειροκίνητο ή ενός 4τάχυτου αυτόματου σασμάν.

Σημειώνουμε ότι μετά από το εμπορικό του λανσάρισμα στην Ινδία, σειρά θα πάρουν οι αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Αφρικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.