ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σε τροχιά τίτλου η Toyota για άλλη μια χρονιά!

Η Toyota ανακοίνωσε άνοδο 10% στις παγκόσμιες πωλήσεις της το Μάϊο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, ταξινομώντας συνολικά 838.478 νέα μοντέλα

Σε τροχιά τίτλου η Toyota για άλλη μια χρονιά!

Τα προβλήματα με τις πρώτες ύλες και τους απαραίτητους ημιαγωγούς φαίνεται ότι ανήκουν στο παρελθόν για την Toyota, η οποία είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται σημαντικά σε παγκόσμια κλίμακα κα φυσικά στις μεγαλύτερες αγορές του πλανήτη.

Η εταιρεία πούλησε 838.478 νέα μοντέλα τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένης της Lexus, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε ταξινομήσει 761.466.

Στην Ιαπωνία, οι πωλήσεις της Toyota αυξήθηκαν κατά 35,1%, «κλείνοντας» στις 116.954 μονάδες, ενώ και στην Κίνα, ο ιαπωνικός κολοσσός ταξινόμησε τον Μάϊο 162.381 μοντέλα, σημειώνοντας άνοδο της τάξεως του 9,3%.

Οι πωλήσεις των υβριδικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 25,8%, φτάνοντας αισίως τις 261.147 μονάδες, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το ένα τρίτο του συνολικού αριθμού οχημάτων που πωλήθηκαν παγκοσμίως τον περασμένο μήνα.

Τον Μάιο, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε επίσης 9.923 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (συμπεριλαμβανομένης της Lexus), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων της τους πρώτους πέντε μήνες του 2023 σε 35.980 μονάδες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, η Toyota, δύσκολα θα αφήσει το θρόνο της κορυφαίας σε πωλήσεις αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο και το 2023, κάτι που αν συμβεί θα την φέρει για 4η σερί χρονιά στην κορυφή των πωλήσεων παγκοσμίως!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.