ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

«Ζαλίζει» το ποσό που πουλήθηκε σπάνια Ferrari – Σχεδόν «άγγιξε» 28 εκατ. ευρώ

Πουλήθηκε σε δημοπρασία του οίκου Bomhams

«Ζαλίζει» το ποσό που πουλήθηκε σπάνια Ferrari – Σχεδόν «άγγιξε» 28 εκατ. ευρώ

Σε «αστρονομικό» ποσό πουλήθηκε ένα μοντέλο της Ferrari, που βγήκε πρόσφατα στο σφυρί από τον γνωστό οίκο Bonhams στο πλαίσιο της εβδομάδας Monterey Car Week 2023.

Σταρ της συγκεκριμένης δημοπρασίας στην Καλιφόρνια ήταν μία άκρως συλλεκτική Ferrari 412P Berlinetta του 1967, για χάρη της οποίας έβαλε ο νέος ιδιοκτήτης βαθιά το χέρι στην τσέπη του πληρώνοντας 30,25 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή περίπου 27,8 εκατομμύρια ευρώ!

Έτσι ανέβηκε στην τέταρτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις πολυτιμότερες Ferrari, που έχουν πουληθεί σε δημοπρασία. Ταυτόχρονα, πρόκειται για το ακριβότερο μοντέλο που έβγαλε ποτέ στο σφυρί ο οίκος Bonhams, αφού η σπάνια Ferrari κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε από το 2013 μία Mercedes – Benz W198 του 1954 με τιμή πώλησης 29,6 εκατ. δολάρια.

Η Ferrari 412P Berlinetta θεωρείται εξαιρετικά δυσεύρετη, αφού κατασκευάστηκαν μόνο δύο τέτοια μοντέλα, ενώ για την αναπαλαίωση του συγκεκριμένου οχήματος, που έσπασε το ρεκόρ τιμής, απαιτήθηκαν εννέα χρόνια. Η πανέμορφη Ferrari λειτουργεί άψογα και φέρει στο αμάξωμα και στον κινητήρα της το νούμερο 0854.

Το ιταλικό αριστούργημα από το Μαρανέλο εφοδιάζεται με V12 κινητήρα 3.989 κ.εκ., έξι καρμπυρατέρ Weber, κιβώτιο πέντε σχέσεων και δισκόφρενα και στους τέσσερις τροχούς, ενώ το μοτέρ της αποδίδει 420 ίππους στις 8.000 σ.α.λ. Να σημειώσουμε, ότι διαθέτει ένα πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ, αφού κατέλαβε το 1967 την τρίτη θέση στον μαραθώνιο αγώνα των 1.000 χλμ. του Σπα και την έβδομη θέση στο Λε Μαν και στο βρετανικό Μπραντς Χατς. Επίσης νίκησε το 1968 στον αγώνα των 200 χλμ. της Νυρεμβέργης και στο Γκραν Πρι Σουηδίας.

Η εμφάνιση της Ferrari 412P Berlinetta και πάλι στο προσκήνιο μετά από 25 χρόνια πλήρους εξαφάνισης προκάλεσε τεράστιο ενδιαφέρον στους φίλους και τους συλλέκτες σπάνιων και πανάκριβων κλασικών μοντέλων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι τα ‘’χτυπήματα’’ της δημοπρασίας τα παρακολούθησαν πάνω από χίλια άτομα στην κεντρική αίθουσα της εκδήλωσης Monterey Car Week, προκειμένου να δουν σε ποιο νούμερο θα καθίσει η…μπίλια και πού θα καταλήξει το εντυπωσιακό μοντέλο.

Τα 30,25 εκατομμύρια δολάρια που απέφερε η πώληση της μοναδικής Ferrari υπερβαίνουν τα συνολικά έσοδα από τη δημοπράτηση των 109 άλλων οχημάτων, που βγήκαν στο σφυρί στην ίδια εκδήλωση και ανήλθαν σε 20,75 εκατ. δολάρια. Το μοντέλο που κατέγραψε το αμέσως υψηλότερο νούμερο μετά τη Ferrari 412P ήταν μία διθέσια Porsche 906 του 1966, η οποία άλλαξε ιδιοκτήτη για δύο εκατομμύρια δολάρια!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.