ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να μάθετε να οδηγείτε

Τι έδειξαν τα ευρήματα έρευνας

Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για να μάθετε να οδηγείτε

Οι εκπαιδευτές, οι γονείς και οι αρχάριοι οδηγοί πιστεύουν ότι το ηλικιακό όριο για την απόκτηση διπλώματος πρέπει να μειωθεί.

Ο βρετανικός οργανισμός Young Driver έθεσε ένα καυτό ερώτημα που απασχολεί αρκετό κόσμο, ψάχνοντας απάντηση στο «Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για να μάθεις να οδηγείς;». Και οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες αποτέλεσαν έκπληξη για τον οργανισμό.

Ενημερωτικά, στις Η.Π.Α. επιτρέπεται η απόκτηση άδειας οδήγησης ακόμα από την ηλικία των 14 ετών, ανάλογα με την Πολιτεία, ενώ στην Ευρώπη υπάρχουν χώρες που επιτρέπουν την οδήγηση από τα 16 έτη με την απόκτηση προσωρινής άδειας και με συνοδεία ενήλικου.

Η έρευνα του οργανισμού Young Driver πραγματοποιήθηκε μεταξύ εκπαιδευτών οδήγησης, γονέων και νέων οδηγών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 69% των εκπαιδευτών οδήγησης πιστεύει ότι είναι καλύτερο για τους νέους να μαθαίνουν να οδηγούν πριν από την ηλικία των 17 ετών. Και αυτό γιατί οι εκπαιδευτές έχουν γνώση των διαφορών του να μαθαίνει κάποιος που είναι νέος ηλικιακά, σε σχέση με έναν μεγαλύτερο.Την ίδια άποψη φαίνεται να συμμερίζονται και οι γονείς, και από τους 2.400 που ρωτήθηκαν, το 82% πιστεύει ότι τα παιδιά ηλικίας από 10 ετών έως 17, είναι πιο δεκτικά στην εκμάθηση νέων δεξιοτήτων από εκείνα που πλέον έχουν ενηλικιωθεί. Την ίδια άποψη υποστηρίζει και το 84% των αρχάριων οδηγών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.