ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Αυτό είναι το λάθος που «σκοτώνει» την μπαταρία του αυτοκινήτου σας – Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε 

Η κακή συνήθεια των σύντομων διαδρομών, μακροχρόνια θα περιορίσει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας

Αυτό είναι το λάθος που «σκοτώνει» την μπαταρία του αυτοκινήτου σας – Δείτε τι πρέπει να αποφύγετε 

Η ζωή της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας μπορεί να επηρεαστεί αρνητικά από τις δικές σας συνήθειες που μπορεί να κάνετε στο ξεκίνημα της ημέρας.

Οι περισσότεροι οδηγοί έχουν βιώσει έστω και μια φορά στη ζωή τους τη δυσάρεστη έκπληξη που μπορεί να επιφυλάσσει μια μπαταρία η οποία δεν διαθέτει την ικανότητα να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα ενός αυτοκινήτου, έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής της.

Ένας κύκλος που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα πέντε χρόνια, ανάλογα με τη χρήση και τη συντήρηση που πραγματοποιεί κανείς σε όλα εκείνα τα μηχανικά και μη μέρη που σχετίζονται με το ηλεκτρικό κύκλωμα του αυτοκινήτου και την μπαταρία.

Εμείς θα εστιάσουμε στις συνήθειες που μπορούν να μειώσουν τον χρόνο ζωής μιας μπαταρίας και ειδικότερα στα λάθη που οι περισσότεροι από εμάς πραγματοποιούν μόλις μπουν στο αυτοκίνητο.

Οι σύντομες διαδρομές

Πραγματοποιώντας σύντομες διαδρομές με το αυτοκίνητό μας δεν βοηθάμε την μπαταρία του να μακροημερεύσει. Αντιθέτως μια τέτοια συνήθεια μπορεί να οδηγήσει στη σταδιακή αποφόρτισή της και στην πρόωρη αντικατάστασή της.

Κι αυτό γιατί μια μπαταρία «ξοδεύει» αρκετή ενέργεια στην προσπάθεια που καταβάλλει να θέσει σε λειτουργία έναν κινητήρα την οποία ενδεχομένως να μην προλάβει να ανακτήσει αν η διαδρομή που θα διανύσουμε είναι αρκετά σύντομη.

Η κακή συνήθεια των σύντομων διαδρομών, μακροχρόνια θα περιορίσει τον χρόνο ζωής της μπαταρίας, η οποία σταδιακά θα χάσει τη ικανότητά της να αποθηκεύει ενέργεια.

Η χρήση υπερκαταναλωτών

Το γεγονός ότι οι περισσότεροι οδηγοί επιλέγουν μόλις μπουν στο αυτοκίνητο να ενεργοποιήσουν όλα, ανεξαιρέτως, τα συστήματα άνεσης, στρεσάρει μια μπαταρία η οποία ούτως ή άλλως έχει περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα… απραγίας.

Σε ένα παγωμένο ξεκίνημα, λοιπόν, το πρωί η χρήση ηλεκτρικών συστημάτων, όπως το θερμαινόμενο παρμπρίζ, τα θερμαινόμενα καθίσματα ή ακόμα και η φόρτιση εξωτερικών συσκευών δεν ενδείκνυται, καθώς δεν επιτρέπει στην μπαταρία να ανακτήσει κατά τη διάρκεια της διαδρομής το ηλεκτρικό φορτίο της.

Άσκοπη χρήση προβολέων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα ακόμα λάθος που πολλοί κάνουμε είναι η άσκοπη χρήση των προβολέων κατά τη διάρκεια της ημέρας ή των προβολέων ομίχλης τη νύχτα. Και στις δύο περιπτώσεις καταναλώνουμε επιπλέον ηλεκτρική ενέργεια, βάζοντας δύσκολα σε μια μπαταρία που οφείλει να υποστηρίξει πλήθος συστημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.