Αυτό είναι το μυστικό που κρύβουν τα καντράν των αυτοκινήτων

Πάνω στο καντράν των αυτοκινήτων βλέπουμε πολλά σύμβολα τα οποία συνήθως ξέρουμε τι σημαίνουν

Αυτό είναι το μυστικό που κρύβουν τα καντράν των αυτοκινήτων

Σίγουρα υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν γνωρίζετε για το αυτοκίνητο σας και ένα από αυτά είναι το τι σημαίνουν όλα τα σύμβολα που υπάρχουν στο καντράν.

Πάνω στο καντράν των αυτοκινήτων βλέπουμε πολλά σύμβολα τα οποία συνήθως ξέρουμε τι σημαίνουν. Μπορεί όμως να δούμε και κάποια τα οποία ίσως δεν έχουμε αναρωτηθεί για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί.

Όπως για παράδειγμα το σύμβολο στο καντράν όλων των αυτοκινήτων που κρύβει ένα μυστικό το οποίο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν.

Για παράδειγμα, και πριν προχωρήσουμε, είστε σίγουροι για ποιο λόγο τα πίσω παράθυρα κάποιων αυτοκινήτων δεν κατεβαίνουν έως κάτω;

Είναι το σύμβολο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το σήμα της βενζίνης. Έχεις αναρωτηθεί τι σημαίνει; Ειδικά αν έχεις πάρει πρόσφατα καινούριο αυτοκίνητο σου είναι πολύ χρήσιμο. Αυτό, λοιπόν, το βελάκι δεν βρίσκεται εκεί τυχαία και υπάρχει λόγος.

Αν το σήμα της βενζίνης σας βρίσκεται αριστερά (όπως κοιτάτε το καντράν των αυτοκινήτων), αυτό σημαίνει πως το πορτάκι της βενζίνης βρίσκεται σε αυτή τη μεριά του αυτοκινήτου. Αντίθετα αν αυτό το σύμβολο το βλέπετε δεξιά, βρίσκεται από την άλλη πλευρά.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σύμβολο τη στιγμή που μπαίνετε στο βενζινάδικο καθώς ξέρετε ακριβώς σε ποια πλευρά της αντλίας πρέπει να παρκάρετε. Υπάρχουν και άλλα που πιθανόν δεν γνωρίζετε για τα αυτοκίνητα αλλά και για άλλα επαγγελματικά οχήματα όπως είναι τα ταξί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ξέρετε, για παράδειγμα, γιατί τα ταξί έχουν μια μπλε λωρίδα υποχρεωτικά στο πλάι; Για όλα υπάρχει μια εξήγηση τελικά!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.