ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Bild για Μ.Σουμάχερ: «Τον κάνουν “βόλτες” με ένα αυτοκίνητο Mercedes AMG για να τονωθεί ο εγκέφαλός του»

Περίπου 15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί αποτελούν μέρος της ομάδας φροντίδας του

Bild για Μ.Σουμάχερ: «Τον κάνουν “βόλτες” με ένα αυτοκίνητο Mercedes AMG για να τονωθεί ο εγκέφαλός του»

H Bild, με αφορμή τα δέκα χρόνια που συμπληρώνονται αύριο (29/12) από τότε που ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 Μίκαελ Σουμάχερ, υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ενώ έκανε σκι στο θέρετρο Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, φέρνει στη δημοσιότητα νέες λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του τονίζοντας πως οι ειδικοί τον κάνουν «βόλτες» με ένα αυτοκίνητο Mercedes AMG.

Σκοπός αυτών των ειδικών διαδρομών είναι να τονωθεί ο εγκέφαλός του με γνώριμους ήχους, καθώς ο Σουμάχερ πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες αγωνιζόμενος με αυτοκίνητα είτε στη F1 είτε σε άλλες κατηγορίες πριν από το ντεμπούτο του το 1991 στο βελγικό Grand Prix.

Να υπενθυσμιστεί πως το περιστατικό σημειώθηκε την ώρα που διέσχιζε μια διαδρομή εκτός πίστας, έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και υπέστη σοβαρό τραυματισμό, παρά το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να τεθεί σε τεχνητό κώμα και να υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση.

Η οικογένειά του έχει διατηρήσει μια αυστηρή μυστικότητα σχετικά με την κατάστασή του, αν και τον φροντίζει μια ομάδα ιατρικού προσωπικού και η σύζυγός του, Κορίνα, στο σπίτι τους στη λίμνη της Γενεύης.

Χθες μάλιστα, ο αδερφός του παραδέχτηκε πως «τίποτα δεν είναι όπως παλιά» και πως η ζωή είναι άδικη, όσον αφορά τον Μίκαελ Σουμάχερ.

15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί πάνω από τον Σουμάχερ νυχθημερόν

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, περίπου 15 γιατροί, μασέρ και βοηθοί αποτελούν μέρος της ομάδας φροντίδας του, προκειμένου να του παρέχεται η καλύτερη δυνατή φροντίδα 24 ώρες το 2ωρο.

Την ίδια ώρα, η σύζυγός του, η Κορίνα έχει αυστηρούς κανόνες για το ποιος μπορεί να επισκέπτεται τον θρύλο της F1 στο σπίτι τους.

Στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται οι στενοί φίλοι Ζαν Τοντ – πρώην διευθυντής ομάδας του Σουμάχερ στη Ferrari – και Λούκα Μπαντοέρ – πρώην οδηγός δοκιμών της Scuderia κατά τη διάρκεια των ένδοξων ετών του Γερμανού πρωταθλητή.

Νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του

Πάντως, οι φίλαθλοι και οι θαυμαστές του Μίκαελ Σουμάχερ θα έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μια σπάνια ματιά στη ζωή του θρύλου της F1 σε ένα ντοκιμαντέρ πέντε τμημάτων από το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD, το οποίο ξεκινά σήμερα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο τελευταίο ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Σουμάχερ, το οποίο προβλήθηκε από το Netflix το 2021, η Κορίνα παρείχε μια σπάνια ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του και αποκάλυψε πως συνεχίζει να υποβάλλεται σε αποκατάσταση ενώ υποστήριξε πως είναι πλέον «διαφορετικός, αλλά είναι εδώ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.