ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

BMW: Σταματά την παραγωγή θερμικών κινητήρων στη Γερμανία

Η BMW αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης στο εργοστάσιό της στην Γερμανία

BMW: Σταματά την παραγωγή θερμικών κινητήρων στη Γερμανία

Όσοι κινητήρες εσωτερικής καύσης κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο του Μονάχου κατασκευάστηκαν. Κι αυτό διότι η BMW αποφάσισε να σταματήσει την κατασκευή τους, η οποία όμως θα συνεχίσει να γίνεται στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα λοιπόν, οι Βαυαροί αποφάσισαν να μεταφέρουν την κατασκευή τους στα εργοστάσια της Αυστρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, με τη μονάδα του Μονάχου να είναι έτοιμη να αναδιαμορφωθεί για να μπορεί πλέον να κατασκευάζει ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτή η απόφαση είχε ανακοινωθεί ήδη από τον Νοέμβριο του 2020.

Τότε, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είχε ανακοινώσει πως τα 8κύλινδρα και 12κύλινδρα σύνολά της θα κατασκευάζονται στο Hams Hall του Ηνωμένου Βασιλείου, με τους μικρότερους κινητήρες να κατασκευάζονται στο Steyr της Αυστρίας.

Όπως μετέδωσε τo γερμανικό BR24, ο τελευταίος κινητήρας εσωτερικής καύσης που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο του Μονάχου ήταν ένας V8 που βγήκε από τη γραμμή συναρμολόγησης στις 10 Νοεμβρίου.

Οι περίπου 1.200 εργαζόμενοι του εργοστασίου του Μονάχου είτε θα επανεκπαιδευτούν και θα απασχοληθούν σε άλλους ρόλους ή σε διαφορετικές εγκαταστάσεις της BMW.

Σε αντίθεση πάντως με τον ανταγωνισμό, η BMW δεν έχει προχωρήσει σε ανακοινώσεις αναφορικά με το πότε θα σταματήσει την παραγωγή μοντέλων με θερμικούς κινητήρες, μιας και δεν δείχνει να πιστεύει ότι είναι και πολύ εφικτός ο πλήρης εξηλεκτρισμός μέχρι το 2030.

Για αυτό άλλωστε θα συνεχίσει να κατασκευάζει τόσο θερμικά, όσο και ηλεκτρικά σύνολα, τα οποία θα διοχετεύονται στις περισσότερες αγορές της.

To εργοστάσιο του Μονάχου επιμελείται την παραγωγή της ηλεκτρικής i4 από τον Οκτώβριο του 2021 και θα είναι επίσης το ο χώρος που θα δίνει ζωή στα μελλοντικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα της  Neue Klasse.

Σύμφωνα με το BMW Blog άλλα ηλεκτρικά οχήματα που θα κατασκευαστούν στο Μόναχο θα είναι η i3, η i3 Touring και η δεύτερη έκδοση της i4. Η BMW επιβεβαίωσε ότι θα κυκλοφορήσει έξι Neue Klasse EV μεταξύ 2025 και 2027.

Αυτά όμως δεν είναι το μόνα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας που παράγονται (ή θα παραχθούν) στη Γερμανία. Τα iX, i5 και i7 που κατασκευάστηκαν στο Dingolfing και τα iX1 και iX2 που στο Regensburg. Η BMW σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα μεγάλο εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών στον δήμο Strasskirchen.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.