Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Δασμοί: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις προτάσεις της ΕΕ

Η γραμμή παραγωγής στις ΗΠΑ γίνεται εισιτήριο για χαμηλούς δασμούς στην ΕΕ

Δασμοί: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από τις προτάσεις της ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει μια νέα εμπορική ρύθμιση που θα μπορούσε να δώσει σημαντικό πλεονέκτημα σε ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες που διαθέτουν μονάδες παραγωγής στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος, το σχέδιο προβλέπει ένα μηχανισμό ανταλλαγής εξαγωγών-εισαγωγών, κατά τον οποίο τα αυτοκίνητα που εξάγονται από αμερικανικές μονάδες στην Ευρώπη θα τυγχάνουν μειωμένων ευρωπαϊκών δασμών, εξισορροπώντας τον αντίκτυπο των υψηλών αμερικανικών εισαγωγικών δασμών.

Το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί μέρος των διαπραγματεύσεων για μια νέα εμπορική συμφωνία με την κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον δασμό 25% που επιβλήθηκε από την Ουάσινγκτον τον Απρίλιο του 2024 στα αυτοκίνητα και τα εξαρτήματα που εισάγονται από την Ευρώπη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.