ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ξεθαμπώσετε τους προβολείς του αυτοκινήτου σας χωρίς κόπο

Που οφείλεται το θάμπωμα

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ξεθαμπώσετε τους προβολείς του αυτοκινήτου σας χωρίς κόπο

Το γνωρίζατε ότι με δύο μόλις προϊόντα που υπάρχουν στο σπίτι μας και τα χρησιμοποιούμε καθημερινώς, μπορούμε να επαναφέρουμε τη γυαλάδα στους θαμπωμένους προβολείς του αυτοκινήτου μας;

Ένα καθαρό αυτοκίνητο δεν μας προσφέρει μονάχα την αισθητική ικανοποίηση αλλά του δίνει και μία αποτελεσματική λειτουργικότητα.

Όταν λοιπόν η τελευταία επηρεάζει και τους υπόλοιπους οδηγούς πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί σε ό,τι αφορά την καθαριότητα του οχήματός μας.

Ένας θολωμένος προβολέας δεν είναι σε θέση να φωτίσει επαρκώς το οδόστρωμα και κατά συνέπεια επηρεάζει το έργο του οδηγού και αυξάνει τις πιθανότητες να προκληθεί τροχαίο ατύχημα.

Το θάμπωμα των φαναριών οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κυρίως στο εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό τους από τη συχνή χρήση τους, αλλά και της αυξημένης ηλιοφάνειας ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σίγουρα η καλύτερη λύση είναι να απευθυνθεί κανείς σε έναν ειδικό ώστε να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα ή να αγοράσει ένα κιτ ειδικό για το καθάρισμα των φαναριών που είναι διαθέσιμο στην αγορά.

Εάν ωστόσο το πρόβλημα επείγει και αναζητάτε μία άμεση λύση και σίγουρα οικονομική, τότε μπορείτε να αναζητήσετε ένα λεμόνι και λίγη μαγειρική σόδα, είτε μία οδοντόπαστα.

Αρχικά κόβετε ένα λεμόνι στη μέση και ρίχνετε από πάνω μία γενναιόδωρη ποσότητα μαγειρικής σόδας. Σε δευτερόλεπτα θα ξεκινήσει η γνωστή χημική αντίδραση, ωστόσο μη σας ανησυχήσει.

Πάρτε το λεμόνι και αρχίστε να τρίβετε απαλά τον θολωμένο προβολέα με κυκλικές κινήσεις, ξεπλύνετε με νερό και σκουπίστε. Το αποτέλεσμα θα εκπλήξει σίγουρα!

Η δεύτερη εναλλακτική είναι αυτή της οδοντόκρεμας, η οποία επίσης θα σας προσφέρει ένα αντίστοιχο αποτέλεσμα με το λεμόνι και τη σόδα.

Να σημειωθεί βέβαια πως τα παραπάνω tricks δεν μπορούν να αντικαταστήσουν σε καμία περίπτωση τη δουλειά των ειδικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.