ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δίπλωμα οδήγησης: Έτσι θα κλείνεται online το ραντεβού για τις εξετάσεις

Όλη η διαδικασία

Δίπλωμα οδήγησης: Έτσι θα κλείνεται online το ραντεβού για τις εξετάσεις

Παρουσιάστηκε η νέα ψηφιακή υπηρεσία για τον προγραμματισμό της θεωρητικής και της πρακτικής εξέτασης για το δίπλωμα οδήγησης.

Πρόκειται για την πλατφόρμα drivingexams.pkm.gov.gr, μέσω της οποίας ο εκπαιδευτής με τη συναίνεση του εκπαιδευόμενου μπορεί να προγραμματίσει ηλεκτρονικά την ημέρα και ώρα των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης χωρίς να απαιτείται σχετική επίσκεψη στην Υπηρεσία.

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή. Αρχικά, αφού ο υποψήφιος οδηγός ολοκληρώσει όλα τα στάδια της εκπαίδευσης, ο υπεύθυνος της σχολής οδηγών εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet της σχολής και, εισάγοντας μόνο τον ΑΦΜ του υποψηφίου οδηγού, ξεκινά τη διαδικασία υποβολής αίτησης για συμμετοχή στις εξετάσεις.

Αυτόματα, ο εκπαιδευόμενος λαμβάνει ενημέρωση για την έναρξη της διαδικασίας με μήνυμα στο e-mail που έχει καταχωρίσει στο Δελτίο Εκπαίδευσης – Εξέτασης κατά την εγγραφή του στη σχολή οδηγών.

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος οδηγός εισέρχεται στην πλατφόρμα με τους προσωπικούς του κωδικούς Taxisnet και αποδέχεται τη χορήγηση εξουσιοδότησης προς τη σχολή οδηγών. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, η σχολή συνεχίζει με τον προγραμματισμό της ημερομηνίας και της ώρας για τη θεωρητική εξέταση του υποψηφίου. Η Περιφέρεια αξιολογεί την υποβληθείσα αίτηση και ενημερώνει μέσω της πλατφόρμας τη σχολή οδηγών για την αποδοχή της ή για τους λόγους απόρριψης.

Σε περίπτωση έγκρισης, ο υποψήφιος οδηγός προσέρχεται στην Περιφέρεια για τη θεωρητική εξέταση κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα, προσκομίζοντας μαζί του τα εξής δικαιολογητικά:

Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας,

Δελτίο Εκπαίδευσης – Εξέτασης και
Εκτύπωση της αίτησης που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά (η πλατφόρμα διαθέτει δυνατότητα εξαγωγής της αίτησης σε PDF).

Εφόσον ο υποψήφιος οδηγός εξεταστεί με επιτυχία σε θεωρητικό επίπεδο, η σχολή οδηγών προχωρά στον προγραμματισμό της πρακτικής εξέτασης, ακολουθώντας τα ίδια βήματα στην πλατφόρμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρόντες στην παρουσίαση ήταν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης και η επικεφαλής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.