ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

O Ρ.Ερντογάν οδήγησε το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Ο Τούρκος πρόεδρος βρέθηκε πίσω από το τιμόνι του Togg

O Ρ.Ερντογάν οδήγησε το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

«Ο παράδεισος είναι στους δρόμους της πατρίδας μας… Εγχώριος και εθνικός…» έγραψε ο Ρ.Ερντογάν στην ανάρτησή του για το test drive του Togg στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την οποία φυσικά αναπαρήγαγε το Γραφείο Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

Ο τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης και τα εγκαίνια του εργοστασίου του Togg για τις 29 Οκτωβρίου, κρατώντας όμως και μια … πισινή χρησιμοποιώντας το «ελπίζουμε».

Ταυτόχρονα είπε πως «θα θέσουμε το τουρκικό αυτοκίνητο στην υπηρεσία του έθνους μας και του κόσμου, σε πείσμα όσων έλεγαν “δεν μπορείτε να το κάνετε, δεν μπορείτε να το κατασκευάσετε, δεν μπορείτε να το πουλήσετε, ακόμα κι αν το κατασκευάσετε”».

Με βάση τον προγραμματισμό των Τούρκων, που αν κρίνουμε από το «ελπίζουμε» του Ερντογάν οι πιθανότητες να μην τηρηθεί είναι πολλές, η κανονική παραγωγή του Togg -το ετήσιο δυναμικό του εργοστασίου είναι 170.000 μονάδες- θα ξεκινήσει στις αρχές του 2023.

Η έναρξη των πωλήσεων στην Τουρκία προσδιορίζεται για το πρώτο εξάμηνο του 2023, ενώ στην Ευρώπη θα έρθει 18 μήνες μετά.

Το Togg, θα είναι διαθέσιμο είτε με έναν ηλεκτροκινητήρα 200 ίππων και κίνηση στους δύο τροχούς είτε με δύο των 200 ίππων ο καθένας και τετρακίνηση.

Οι μπαταρίες με τις οποίες θα μπορεί να εξοπλιστεί είναι δύο και θα εξασφαλίζουν αυτονομία είτε 300 είτε 500 χιλιομέτρων αντίστοιχα και το 2025, με την πρόοδο της τεχνολογίας, θα φορτίζουν, σε ταχυφορτιστή DC, έως το 80% της χωρητικότητάς τους και πάντα σύμφωνα με τους Τούρκους, μέσα σε μόλις… 8 λεπτά.

Το SUV πάντως θα είναι η αρχή για την Togg, καθώς στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η λιμουζίνα Togg (έναρξη πωλήσεων στην Τουρκία στα τέλη του 2024), καθώς και ένα hatchback, ένα πιο μικρό SUV καθώς και ένα πολυμορφικό το 2030.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.