«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Συγγελίδης ο ιδρυτής της CITROEN Ελλάς

Απεβίωσε την Κυριακή 19 Μαρτίου σε ηλικία 93 ετών

«Έφυγε» από τη ζωή ο Γιώργος Συγγελίδης ο ιδρυτής της CITROEN Ελλάς

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, ο Γιώργος Συγγελίδης, ιδρυτής του ομίλου Συγγελίδη και ισχυρή προσωπικότητα στον χώρο της αυτοκίνησης.

Ο Γιώργος Συγγελίδης ίδρυσε το 1965 την CITROËN Ελλάς Α.Ε που εν έτει 2023 συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο ανεπτυγμένες εταιρείες του κλάδου των αυτοκινήτων, κατέχοντας ένα από τα μεγαλύτερα μερίδια της CITROËN σε όλη την Ευρώπη.

Μαζί με την σύζυγό του, Θεοδώρα, επίσης εκλιπούσα, με την οποία και απέκτησαν τρία παιδιά, δημιούργησε και εδραίωσε τον Όμιλο Συγγελίδη με ποικίλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Τιμήθηκε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής, το 1981, από τη Γαλλική Δημοκρατία για την προσφορά του στις ελληνογαλλικές επιχειρηματικές σχέσεις.

Δύο εκ των τέκνων του, ο Γιάννης και Πολυχρόνης Συγγελίδης έχουν αναλάβει τα ηνία του Ομίλου και τον έχουν εξυψώσει στην κορυφή της λίστας με τις πιο ισχυρές παρουσίες στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Όμιλος, εκτός από τη CITROËN, εκπροσωπεί ακόμα και τις Peugeot, DS, Opel και Mazda, διευρύνοντας συνεχώς τις επαγγελματικές δραστηριότητες του.

Προς ένδειξη σεβασμού, ο Όμιλος Συγγελίδη, θα παραμείνει σήμερα (24/03) κλειστός και η κηδεία του Γιώργου Συγγελίδη θα διεξαχθεί στο Λουγκάνο της Ελβετίας, όπου και πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, σε στενό οικογενειακό κύκλο. giannis-syggelidis-054

O γιος του Γιώργου Συγγελίδη, Γιάννης polyxronis-syggelidis-45

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

O γιος του Γιώργου Συγγελίδη, Πολυχρόνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.